באיזה חדרים מתקינים מזוזה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 24/01/11 16:24 יט בשבט התשעא

שאלה

האם יש להתקין מזוזה רק בדלת הכניסה לבית / כנ"ל חדרים שישנים בהם / כנ"ל כל חדרי הדירה (למעט שרותים ומקלחת) / כנ"ל מחסן?

תודה

תשובה

ב"ה

שלום.

1) מצוות עשה לקבוע מזוזה בכל פתח. גם אם יש כמה חדרים, נוהגים לקבוע מזוזה בכל אחד מהם - להוציא חדרי שרותים ואמבטיה.אם יש צורת הפתח כלומר "קנה מכאן וקנה מכאן וקנה על גביהם" - קובעים מזוזה בברכה אפילו אם אין דלת.ואם אין משקוף - לא קובעים מזוזה כלל. גודל החדר או הפרוזדור חייב להיות 2 מטר על 2 מטר לפחות.

2) מקום המזוזה: בצד ימין של הדלת - כשנכנסים לחדר, בשליש העליון של המשקוף,
ובהטיה - כאשר החלק העליון של בית המזוזה מוטה מעט כלפי פנים החדר. [הספרדים קובעים את המזוזוה ישר ולא באלכסון (וסימן לדבר: "אנוכי ה' אלוקיך..")]

3) כשעוברים דירה נוהגים לא להסיר את המזוזות ע"מ להעביר אותן לדירה החדשה.

4) אם קובעים בבת אחת כמה מזוזות לבית, מספיק לברך ברכה אחת לכולן.

5) אם נפלה המזוזה מעצמה צריך לברך שוב כשקובעים אותה מחדש.

6) גם אשה יכולה לברך ולקבוע מזוזה.

הברכה:"ברוך אתה ה' אלוקינו מלך העולם אשר קדשנו במצוותיו וציוונו לקבוע מזוזה".

אם נכנסים לבית חדש מוסיפים גם ברכת שהחיינו:"ברוך אתה ה' אלוקינו מלך העולם שהחייינו וקיימנו והגיענו לזמן הזה".

לגבי נשיקה למזוזה עיין בתשובתי ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show/33718

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.