אתרים

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 12/11/14 11:14 יט בחשון התשעה

שאלה

אני חרדית ואני נמצאת באיזה אתר חילוני שאפשר לשאול שאלות ולענות תשובות לאחרים ויש שם גם צ'אט פרטי. אני מפחדת שידעו וזה יהרוס לי בשידוכים אבל אני מרגישה שזה טוב לי שם מבחינה רוחנית. אני אוהבת לענות על שאלות ביהדות או לשאול שאלות שהם יבינו מזה בעצמם וזה מחזק גם אותי. לפני כמה ימים שאלתי שם שאלה לחילונים למה נראה להם שדתיים נשארים דתיים וכשהם ניסו לענות הסברתי להם את החוכמה של היהדות ותארתי להם איזה אושר זה והייתה שם אחת שבהתחלה התעצבנה שאני לא ינסה להגיד לאחרים מה להיות ובסוף היא הבינה שאני צדקתי בהכל וכתבה לי שהקסמתי אותה ובאותו יום הרגשתי נורא קרובה לה'! אז אם אני יכולה לעזור להם וזה טוב לי למה שאני יצא משם? אני גם לא עונה לבנים בצ'אט הפרטי

ובמקרה שאני יכולה להשאר שם אני צריכה שאף אחד לא ידע מזה שזה לא יהרוס לי? או שאני יכולה פשוט להאמין בה' שזה לא משנה איך אני נראית לאחרים הוא יודע מי אני באמת ויביא לי את הבן זוג הכי מתאים לי על פי מה שאני באמת ולא על פי מה שאני נראית?

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

אני מציע לך לעזוב את האתר הזה,

ולא בגלל שזה יכול לפגוע בשידוך,

אלא בגלל שזה יכול ליצור קשרים לא טובים,

אם את רוצה לעזור לחילונים צריך ללמוד הרבה,

לברר לעצמך את דרכך בצורה עמוקה ומבוססת, וגם להתחתן...ואז לנסות לעזור לחילונים.

בברכה,

דני ארגמן