אשתי בהריון חודש תשיעי

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 16/09/12 17:32 כט באלול התשעב

שאלה

שנה טובה

אשתי באמצע חודש תשיעי (התאריך המשוער בעז"ה ערב יום כיפור)

יש לי שתי שאלות:

א.מה עושים אם אנ בבית הכנסת ואשתי בדיוק מרגישה שהיא צריכה ללכת לבית חולים והיא בבית? איך היא תודיע לי?

ב. אם וכאשר אני מבלה חלק מיום כיפור בחדר לידה בעז"ה איך אני נוהג לגבי צום/תפילות ?

בברכת שנה טובה

ותודה על העזרה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

כאשר יש משימות שונות שמתחייבות למרות היום הקדוש אז התפילה בבית הכנסת מקבלת עדיפות משנית.
אם אין עצה אחרת (ילדים או נשים שיהיו עם אשתך וכד') אתה ואשתך יכולים להתפלל בבית.
כך גם אם אתה מלווה את אשתך לחדר לידה וכד' - אתה מתפלל במקום שבו אתה נמצא בלי חזן ובלי מנין.
הצום שלך ושל אשתך נמשך כרגיל אלא אם כן מישהו מכם מרגיש מאוד רע. גם אז צריך להשתדל לאכול או לשתות בכמויות קטנות (כתבתי על כך בתשובות אחרות: "אכילה בשעורין") כאשר יש הפסקה של 10 דקות בין מנה למנה.
שנה טובה
ושיהיה בשעה טובה