ארץ ישראל וגאולה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 02/05/10 21:26 יח באייר התשע

שאלה

כבוד הרב שלום!

למדנו שיש כזה דבר בתורה הנקרא מעין מעגל.

שכל התהליכים של עמ"י קרו במין מעגל.

עמ"י חטא, ה' הגלה אותו, המנהיג ניסה להחזיר אותם לדרך הישר ובעקבות זה ה' סלח להם והביאם לגאולה.

למה אנחנו - בתור עם כ"כ מופתעים? זה ברור שמה שקורה כאן זה שהיה גלות, ה' העניש, הגאולה תבוא, ואז כל הגלגל יתחיל מההתחלה. למה בכלל להתאמץ במחשבה? הרי זה כבר ברור מה הולך לקרות לנו בתור עם ואילו תהליכים הולכים להתרחש!

האם זה נכון שאנחנו בתהליכי גאולה?

תשובה

בס"ד
שלום רב,
הדברים לא חוזרים על עצמם בפשטות שאתה מתאר. הנביאים התנבאו על גלות גדולה ולאחריה גאולה אחרונה. והדברים נראים כך.
אמנם בגלל החטאים של היום הגאולה אינה מידית ופשוטה והיא מסתבכת בכל מיני ארועים קשים, אבל אנחנו מאמינים שאנו בתהליך גאולה שלא יחדל גם אם יתקדם לאט ובתוך קשיים.
הבטחון שזו גאולה אחרונה נובע ממספר סיבות:
1. רוב היהודים היום גרים בארץ.
2. הקמנו כאן מדינה יהודית עצמאית דבר שלא היה אלפי שנים.
3. הפרחנו את הארץ כפי שלא פרחה במשך אלפיים שנה.
4. קבצנו כאן יחד לעם אחד, גלויות רחוקות ומפוזרות.

כל אלו דברים נפלאים שאין להם כל הסבר טבעי, אלא להבין שלאחר אלפיים שנות פיזור בסבל וייסורים גואל ד' את עמו בדיוק על פי חזון הנביאים.