ארמית

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 01/09/13 14:36 כו באלול התשעג

שאלה

שלום הרב!

למה מיוחסת לשפה הארמית קדושה?

למה חלק מהתפילה שלנו נאמרת בארמית?

הלא זו לא שפת הקודש..!

תודה רבה ושנה טובה!

תשובה

בס"ד
שלום רב

לשפה הארמית יש מעמד מיוחד ,זהוי שפה שמוגדרת בלשון חז``ל כמובחרת ומייצגת את הלשון המיוחדת לבני ישראל שאין למלאכים הבנה בשפה זו.(לא נכנס כעת לטעם הדבר) ולכן התורה שבעל פה שזה שייך לבחינת המקבל- בני ישראל כתובה בלשון ארמית.

הקדיש והקדושה דמיושב (ב``ובא לציון`` שאומרים אחרי תפילת העמידה) נאמרים בלשון הזו שאותה לא מבינים מלאכי מעלה ובזה מגלים על יחוד ויתרון בני ישראל על פני המלאכים.

מתוך
http://www.hidabroot.org/CommunityDetail.asp?FaqID=10162