ארוסין בחול המועד פסח

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 20/03/07 13:29 א בניסן התשסז

שאלה

שלום.

האם מותר להתארס בחוהמ"פ פסח ? האם יש ימים מומלצים פחות או יותר במשך חוה"מ/ספירת העומר ?

נא פרטו האם/מה מותר (מוזיקה, שמחה וכד').

אם אסור - אזי האם עדיף לדחות לימים שלפני ערב פסח או לאחר הספירה (החתונה מתוכננת לקיץ).

תודה.

תשובה

ב"ה

שלום.

ראשית נברך אתכם בסימן טוב ובמזל טוב ויהי רצון שבורא העולם בקניין ישלים זה הבניין במהרה אמן.

מותר לעשות "ווארט" בחול המועד פסח ואף לחתום על הסכם שידוכין ולשמוח על כך בשירה וזימרה וריקודים.

ואם רוצים לעשות גם מסיבת שידוכין בבית המשודכת בזמן השידוכין אז את זה לא עושים כי "אין מערבבים שמחה בשמחה" ואת הסעודה של השידוכין ניתן לעשות במקום אחר או אחרי השידוכין שאז יש היכר .

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.