ארוטיקה בשיר השירים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 14/11/02 22:09 ט בכסלו התשסג

שאלה

שלום לרב!

רציתי לדעת האם יש איזה איסור או צעד לא מקובל הלכתית בלבטא את אהבתי לחברתי או לאשתי מציטוטים מ"שיר השירים"? שהרי שיר השירים הוא רק משל לאהבה שבין ישראל לקב"ה!

תודה רבה.

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

שיר השירים הוא קודש קודשים .
פסוקיו טעמיו ונקודותיו ורמזיו הם מהיכל הקודש פנימה.לך נא ראה בסיפרו של הרב אבינר פירוש על שיר השירים ,כולו מחמדים שיר שעשועים.

אין איסור הלכתי לצטט פסוקים משיר השירים לאשתך.
אדרבא צטט לה את הפסוקים עם כל כובד כוונתם וטהר רעיונם!!!!!!

ראה נא איזה יופי של קשר מובע בפסוק : שימני כחותם על ליבך כחותם על זרועך.

כי עזה כמוות אהבה ,
קשה כשאול קנאה.

יש כאן הקבלה הפוכה,

מוות מול שאול
אהבה מול קנאה
עזה מול קשה.

לומר לנו שאהבה אם היא טהורה אז היא עזה כמוות (בלשון החיובית כמו שאנו אומרים אני מת עליך ...)
ואם האהבה היא שלילית שזה קנאה...אז היא קשה כמו השאול.

ואם מצטטים שיר השירים בטהרה ובקדושה יכולה היא למשוך ליבו של האדם לאהבת הבורא וללמידת תורתו כי התורה היא איילת אהבים ויעלת חן כדברי התלמוד במסכת עירובין :

אילת אהבים ויעלת חן, אמר רשב"נ א"ר יונתן למה נמשלו דברי תורה לאילה לומר לך מה אילה זו רחמה צר וחביבה על בעלה כל שעה ושעה כשעה ראשונה, אף דברי תורה חביבין על לומדיהן כל שעה ושעה כשעה ראשונה,

ויעלת חן ללמדך שמעלת חן על לומדיה,

דדיה ירווך בכל עת מה דד זה כל זמן שהתינוק ממשמש בו מוצא בו חלב אף דברי תורה כל זמן שאדם הוגה בהם מוצא בהם טעם,

עיין גם ב:

https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=14694

בברכה,

עוזיאל