ארוחה לפני תפילה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 24/05/10 18:39 יא בסיון התשע

שאלה

שלום...רציתי לשול מספר שאלות..

1. האם לבת מותר לאכול ארוחת בוקר לפני תפילת שחרית?והאם צריך להחליף בגדים, למרות שנשארים בבית כל היום?

2.האם צריך לברך הגומל אם אדם היה חולה מאוד ולא יכל לקום מהמיטה,אלא רק בעזרת מישהו..?

3.מה פירוש המילים בפרק מ"ט בתהילים:"ואדם ביקר בל ילין/ולא יבין נמשל כבהמות נדמו".

תודה רבה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,
1. אין לאכול לפני תפילה אלא אם כן מרגישים ממש רעבים עד כדי כך שקשה להתפלל. אז אפשר לאכול פרי או מעט מזונות.
2. התפילה היא עמידה לפני ד' - לכן ראוי להתפלל בבגדים כמו שהיית פוגשת מישהו חשוב גם אם היה בא לבקר אותך בבית.
3. ברכת הגומל בהחלמה יש מחלוקת (שולחן ערוך ריט) לדעת המחבר (ספרדים) בכל מחלה שמחייבת שכיבה במיטה, לדעת הרמ"א (אשכנזים) רק אם היתה מחלה מסוכנת. על מחלה שנמשכת שלשה ימים, ולא יכול לקום מהמיטה, חלק מהפסוקים האשכנזים מודים שצריך לברך, ובכל מקרה יש גם אפשרות לברך בלא שם ומלכות.
4. פרוש הפסוק - האדם במותו ("ילין") לא לוקח את רכושו אחריו - "אדם ביקר (רכוש)"
"נמשל כבהמות נדמו" המוות לגוף של האדם הוא כמו המוות של הבהמה.
לכן במקום לדאוג לרכוש צריך כל החיים לדאוג לנשמה שרק היא לאחר המוות ממשיכה את הקיום.