ארבע תעניות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 12/09/10 13:33 ד בתשרי התשעא

שאלה

שלום,

ארבע התניות הונהגו ע"י יהודי בבל לאחר חורבן בית ראשון. כאשר ביהמ"ק השני היה קיים, הפסיקו לצום אותם. ולאחר החורבן השני הנהיגו שיש לצום רק כאשר "אין שלום", כלומר, במקום שיש עדיין גזירות על עמ"י, ואין שלום בארץ- ללא עצמאות, הם צריכים לצום.

השאלה שלי, היא האם כיום היתה אמורה להתבטל החובה לצום? שהרי אנו יכולים לקיים את מצוות התורה בלי חשש שיפגעו בנו (בארץ), ואנו בעלי עצמאות כאן.

בתודה, עדי

תשובה

בס"ד
שלום רב,

בימי הצומות מצטערים על כל מה שחסר לנו:
1. קיבוץ גלויות של כלל ישראל בארצנו.
2. חזרה בתשובה של המוני היהודים החיים בארץ, שמירת שבת בפרהסיה, ראשי מדינה שרואים עצמם שליחים של ריבון עולם וכד'
3. בנין בית המקדש וחזרת העבודה לציון.

לאחר שיתוקנו כל אלו - נוכל להפוך את הצומות לימי שמחה.