ארבע שאלות

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 14/06/09 12:45 כב בסיון התשסט

שאלה

כבוד הרב שלום,

יש לי מס' שאלות להפנות אלייך :

1. האם לאישה מותר לקדש או\ו לעשות הבדלה ?

2. האם מותר לרחוץ כלים בשבת כאשר אותם כלים משמשים לכל סעודות השבת? וכיצד?

3. האם מותר לי , נערה בת 17 , לעבוד במלצרות בגן אירועים ולשרת גברים ?

4. האם תוכל להמליץ לי על ספרים\אתרים בנושא הלכות צניעות וחשיבות הצניעות, ספרים קלים הכתובים בשפה יומיומית ומובנת.

תודה רבה מראש.

תשובה

שלום

א.אשה יכולה לקדש לה ולאחרים/ות.
לגבי הבדלה, בשו"ע הביא דעה שיכולה ודעה שלא, וברמ"א כתב שלפיכך תצא יידי חובה ע"י גבר.
אך למעשה היא יכולה לעשות הבדלה לעצמה אם זו טרחה לצאת ע"י גבר.

ב.מותר, על ידי ספוג שלא נסחט, מפלסטיק, מוכרים אותו בחנויות נקיון. יש להקפיד שלא לשטוף כלים במים חמים בשבת.

ג.עדיף שלא, אך הלכתית מותר בצניעות.

ד."מול מבוכת המתירנות" של הרבנית רחל נריה הי"ו.

כל טוב