אני שקרן!

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 15/06/09 14:48 כג בסיון התשסט

שאלה

שלום כבוד הרב,

לפני שחזרתי בתשובה,הייתי שקרן פתלוגי וסידרתי.

הגעתי למצב שזה מושרש בדם שלי ממש.

לא בכוונה ממש בשביל לעשות רע שיקרתי. אלא

בשביל להתחמק מאחריות או מבושת פנים.

לפני שנה חזרתי בתשובה, והקב''ה, ישתבח שמו, נותן לי ניסיונות מאד מאד קשים. וסטיאוציות מאוד קשות ומביכות, ואני בורח מהן בעזרת השקר. כי אם אספר את האמת זה יגרום לי לבושה וצער. ואני מנסה לדבר אמת או לא להגיע למצבים שאני יצטרך לשקר. ואני לא מצליח. מה עושים ?

תשובה

שלום

עליך לשבת עם עצמך ולהחליט ששקר הורס את האשיות שלך.
האמת היא הבסיס החשוב ביותר לחיים.
לא ניתן לחיות וליצור ללא כנות עם עצמך, עם הסובב, עם ד'.

אז מה אם תטעה? כולנו טועים, כל הזמן. אז מה אם אתה חלש לפעמים? כולנו חלשים. זו אינה בושה כלל.

השאלה אינה אם האדם חלש וטועה, אלא האם הוא מסוגל לנהל את חייו, להתמודד בכנות מול החולשות שלו, להצהיר עליהן ללא מורא, ולתקנן.

מה יקרה אם ידעו את חולשותיך? כלום. חד משמעית.

נסה, ותראה כמה אהבה וגיבוי תקבל מהסובבים אותך.

בהצלחה