אני שונא את עצמי, עזור לי בבקשה!

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 25/09/02 02:42 יט בתשרי התשסג

שאלה

אדוני הרב שלום רב

נמאס לי מעצמי. פשוט נמאס לי.

כל הזמן שאני רוצה להתחזק שאני רוצה ללמוד לדעת יותר להיות דתי יותר אני תמיד מתקדם קצת קצת ואז הולך אלף צעדים אחורה

אני לא מצליח להתמיד, זה תמיד התלהבויות חד פעמיות שמלוות בלימוד קטן ואז הכל מתפוגג לו ואני לא משכיל להמשיך.

אני כל הזמן חוטא בבין אדם למקום, אני כל הזמן חוטא בחטא הנורא הזה פגם הברית ולא מצליח להפטר מזה אני פשוט מגעיל את עצמי אני נמסר ביד היצר שלי כל הזמן, האם זה אומר שהקב"ה גם כן לא אוהב אותי?

אומרים לי שיש לי מידות טובות, שאני בן אדם טוב, אבל מה זה שווה בלי בן אדם למקום, בלי שלוש תפילות ביום וכו' ושאני חוטא בחטא הנורא ההוא כל פעם מחדש ולא מצליח להתגבר?!

אני הולך להיכנס להדרכה בע"ה ממש בקרוב לשבט גדול ואני מרגיש כל כך לא ראוי...

אנשים בסניף מתפלאים מזה שאני קם בשעות מאוחרות ולא קם למניין בבוקר, אבל מה אני יכול לעשות שלא כמוהם אני מעולם לא חונכתי להתפלל במניין וללכת לשלוש תפילות ביום?

אני מרגיש כל כך נחות מכל שאר בני הסניף כי פשוט לא חונכתי כמוהם!! בסעודה שלישית בסניף אני יושב כמו אידיוט לא מכיר את השירים וזה כי מעולם לא שרנו בבית בערב שבת!

אנחנו משפחה דתית אבל מבחינתי בהרבה מקומות פשוט לא מספיק, וכשאני רוצה להתקדם הלאה ברוחניות פשוט קשה לי כשהאווירה בבית אינה נותנת לזה לקרות! מאחי אני נתקל בציניות גמורה, מאבי בהתעלמות מוחלטת מהתקדמותי ומאימי ביחס ממש מינימלי!

קשה לי להתקדם קשה לי לגבור על היצר אני כל הזמן חוטא למה שהקב"ה יאהב אותי בכלל?

אני משתדל להיות בן אדם טוב, להיטיב לחבריי, וב"ה קיבלתי הרבה מחמאות על זה אבל האם זה שווה? מה שווה הצדקה שאני נותן בבוקר אם באותו הערב אני נותן ליצר הרע לעטוף אותי וחוטא בכל דבר אפשרי?

נמאס לי בעצמי וכרגע כל מה שאני אומר לעצמי זה כמה שאני אפסי ובהמי ובזוי

"ואנוכי תולעת ולא איש חרפת אדם ובזוי עם"!!!

אנא עזור לי מה אני עושה עם עצמי??

אני נורא מצטער על הבלגאן פשוט כתבתי את כל מה שהיה לי בלב ולא חיפשתי לסדר את הכל בהגיון, פשוט כתבתי מה שחשבתי!

המון המון המון תודה!!!

תשובה

ב"ה

אחי תתחזק!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

יש עליות ויש ירידות וכל ירידה היא גם עליה.
אתה צריך להשקיע בתורה,
בתהילים,
בתפילה עם כוונות,
במקווה או במעיין,
בשמירת הלשון,
בהתחזקות בלימוד .
כל אלה עצות הקשורות לעיקר תיקון הברית.
ודע לך כי פגם הברית
הוא פגם מאוד קשה.
אבל הוא הפגם שיותר מכל אפשר לתקן אותו.ובקלות.!!

דע לך אחי כי אסור בגלל זה ליפול לעגמת נפש ולדכאון ולעצבות כי זה דרכו של היצר הרע להפיל אותך בעברה וא"כ בעצב ואז הוא גמר עליך.
אל תתן לו.
מצוה גדולה להיות בשמחה תמיד
אפילו בשעה שנופלים. ועל זה נאמר "אל תשמחי אויבתי לי כי נפלתי - קמתי. כי אשב בחושך - ה' אור לי

חזק ואמץ!!!

עוזיאל