אני רוצה לעבור לפנימיה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 22/07/13 23:21 טו באב התשעג

שאלה

שלום, אני רוצה לעבור לפנימייה אבל אני לא יודעת אם אפשר או מה עושים אז אני ממש אשמח לעזרה כי אני ממש זקוקה לה, אין לי אחים לשאול אותם אז כנראה שפה אפשר לעזור לי.

אני בת 14, ואני רוצה לעבור לפנימייה אבל אני לא יודעת איך אפשר או מה עושים ואיך עושים ואם אני בכלל יכולה לעבור לפנימייה, אני רוצה לעבור לפנימייה מכיוון שאצלי בבית אין אווירה של בית ואומרים לי פה מה לעשות ואני לא אוהבת את זה אני לא מסתדרת עם ההורים שלי כאילו אני לא פתוחה אליהם ואני גם לא רוצה אני פשוט רוצה לעבור למקום שלא יגידו לי מה לעשות אני יעשה שם מה שאני רוצה ולא יגידן לי כמה זמן לראות טלוויזיה וכמה להיות בפאלפון או שיגידו לי לישון ב22:00 בחופש הגדול ושאני יעשה מה שאני רוצה ואני יפגוש חברות והכל אבל אני לא רוצה להיות בבית, אני גם ילדה מאוד בוגרת לגילי ואני יכולה לדאוג לעצמי לבד זה נשמע טיפה טיפשי אבל באמת שאני ילדה כזאת אני עצמאית מגיל מאוד קטן ואני יכולה להסתדר בעצמי בלי ההורים שלי אבל מכייון ואני ׳קטנה מידי׳ אז אני לא יכולה לעבור לבית מישלי.

אני לא אוהבת את הבית שלי ואני לא רוצה להיות עם המשפחה שלי. אבל הקטע הוא שאני לא יודעת אם זה אפשרי ואם כן אז איך לדבר ל זה עם ההורים שלי כי אני מפחדת שזה יפגע בהם.

אני מקווה שתוכל לעזור לי, תודה רבה!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אם השאיפה שלך להיות בפנימיה היא מפני שאת בוגרת ועצמאית, לכן את רוצה להתמודד עם אתגרי החיים בעצמך, אז פנימיה היא בהחלט מקום נכון עבורך.
אבל אם את מבקשת פנימיה כדי לברוח מהבית ולהתרחק מההורים זו טעות, אם את חושבת שבפנימיה תוכלי לעשות מה שאת רוצה - זו טעות חמורה.
הציפיות שלך מהפנימיה אינן נכונות. בפנימיה לא עושים מה שרוצים, ממש לא!
מסגרת של פנימיה איננה מקום: "שלא יגידו לי מה לעשות", כפי שאת מצפה.
אמנם בפנימיה ההורים לא אומרים לך כל יום מה לעשות אבל בכל פנימיה יש כללים שהחניכים מחוייבים לכבד אותם.
גם בפנימיה יש שעה מסוימת שכולם הולכים לישון.
גם בפנימיה לא רואים טלויזיה כל היום ולא מאפשרים להשתמש בנייד בלי גבול.
הפנימיה מציעה תעסוקות מעניינות לשעות אחה"צ והערב.
היתרון של הפנימיה הוא שאת נמצאת עם חברות שאת אוהבת כל היום. מי שאוהב חברה וטוב לו בחברה, הפנימיה היא מקום מאוד טוב ומאוד שמח עבורו.
הפנימיה אינה מקום שנועד למי שרוצים 'לברוח' מהבית, הפנימיה היא מקום שנועד למי שרוצים לחיות בחברת בני גילם ולהתפתח באופן עצמאי.

לפני שאת הולכת להרשם לפנימיה את צריכה לבדוק איזה מקום מתאים לך. את צריכה לבקר במקומות הללו ולראות מקרוב מה קורה שם.
כדי שיקבלו אותך לפנימיה, את צריכה להגיע להסכמה עם ההורים שלך - שום מקום לא יקבל אותך כאשר הוריך מתנגדים לכך.

מסקנה:
את צריכה להבין שהפנימיה אינה מקום לברוח מהבית. אלא מקום לגדול בחברת בני גילך מתוך עצמאות רבה.
את צריכה לעבוד על קשר טוב יותר עם המשפחה שלך - פנימיה לא תפתור את זה.

מי שיכולה וצריכה לעזור לך בכל העניינים הללו - זו יועצת בית הספר. היא יכולה לעשות מספר שיחות עם ההורים שלך. היא גם מכירה את המסגרות החינוכיות שאת יכולה לעבור אליהן - כולל פנימיות.

כדי שתתרשמי מהחינוך והמסגרת בפנימיה - עייני בקישורים הבאים

http://www.haaretz.co.il/gallery/kids/1.1576459

http://www.stips.co.il/singleask.asp?stipid=65890

http://index.nana10.co.il/category.asp?cat=2675