אני רוצה להיות רופאה צבאית

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 12/12/02 15:23 ז בטבת התשסג

שאלה

כבוד הרב שלום וברכה,

רציתי לשאול האם מותר לבנות לשרת בצבא בתור רופאות.מה שקורה הוא שהצבא ממן את לימודי הרפואה ולאחר מכן צריך לשרת בתור רופא צבאי.אני מבינה את האיסור לבנות לשרת בצבא בגלל הצניעות וכו' אבל אני לא חושבת שזה יהווה בעיה צניעותית לשרת בתור רופאה וזה רק יכול להועיל כיוון שהצבא ממן לי את לימודי הרפואה ואני מאוד מתענינת בתחום ורוצה לעסוק בו בעתיד.

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

יש לברר נושא זה יותר לעומק.
מהם האפשרויות שהצבא מציע ומהם תנאי הלימודים ומה קורה אם משהוא נןפל האמצע לימודי הרפואה.וכ"ו.
ומעל הכל יש לקחת בחשבון את הרקע שלך ומה היכולות להתמודד .אין תשובה חד משמעית.

כדאי לך לגשת לרב שמכיר את אשיותך לעומק ושאת מעריכה אותו ויכולה לקבל ממנו,ולשטוח את האפשרויות השונות ולהציב את האלטרנטיבות.

בברכה,

עוזיאל