אני רוצה להוריד את הכיסוי ראש שלי

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 13/02/07 12:50 כה בשבט התשסז

שאלה

אני נשואה מזה שלוש שנים ומכסה את ראשי בכיסוי ראש לא מלא (הווי אומר שיער בחוץ) קיבלתי את ההחלטה לכסות את הראש לא בלב שלם וגם בעיני אישי לא מוצא חן הדבר עד לעת זו יש לי קושי רב עם הכיסוי עד לכדי שנאה עצמית על מה שהחלטתי והתלבטות נורא חזקה מה לעשות להוריד או לו מפני שהדבר מביא עליי עצבות במיוחד שאני עושה דבר שאני לא שלמה איתו ואני מרגישה קצת שקר שאני עושה אותו (סליחה על הניסוח הנורא אני פשוט נסערת מהעניין כבר מזה חודשים)

תשובה

ב"ה

שלום.

אני מבין את ההרגשה שלך . אכן זה דבר קשה כשצריך לעשות משהו שלא מזדהים איתו . זו הרגשה איומה נוראה ומתסכלת.

אז מה עושים?

1)אני מציע לך לבדוק את הנושא הזה של הכיסוי הראש כחלק ממכלול שלם של האישיות שלך לאמור:
**[כיצד את מגיבה שאת צריכה לעשות דברים שלא נוח לך איתם? ]

**[כיצד יכולים להראות החיים שלך אם תהיי עצובה ותכנסי למרה שחורה כל אימת שתתקלי באיזה דבר שלא לרוחך?]

אני כותב את הדברים מפני שאני מזהה בעצם השאלה שלך שאת לא מחפשת הסבר . (שאותו את יכולה למצוא בספרים רבים כגון :"האישה וצניעותה" של אורה כהן או "כותנות אור" וגם בתשובות רבות כגון:https://www.kipa.co.il/ask/show/28151)

2)מעבר לשאלות הנ"ל תשאלי את עצמיך שאלה בסיסית שקשורה ליכולת שלך ושל אישך לקבל את דבר השם .
מפני שקיום מצוות משמעותו קבלה מוחלטת וטוטאלית של הנחיות רוחניות שמקורם בציווי אלוקי ואין הם נתונים לשינוי או לגחמה או לאופנה או למצב רוח .

3)את צריכה למצוא את האיזון הנכון בין הרצונות שלך והרצונות של בעליך.
יש היום כל כך הרבה סגנונות של כסויי ראש והקשת היא מאוד מאוד רחבה.
כדאי לך לגשת עם בעליך לחנות ולמדוד ולמדוד ולמדוד
ואולי להיות בכמה חנויות ואז לבחור את מה שהולם אותך ויפה בעיני האיש שלך.

חזקו ואמצו!!!!

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.