אני רוצה הסמכה לרבנות

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 14/09/10 23:07 ו בתשרי התשעא

שאלה

שלום וערב טוב!!!

שמי יעקב, בן 25 נשוי עם ילדים, למדתי בישיבת הסדר שנתיים ולפני כן בישיבה תיכונית.

שאלתי לרב- לאחרונה התחזקתי מאוד וברצוני ללמוד להסמכה לרבנות אך כשקראתי את הדרישות של הרבנות הראשית הבנתי שאם אין לי אישור על לימוד בישיבה למעלה מ- 6 שנים זה בעייתי.

ולכן רציתי לשאול אם יש פתרון לעניין זה כי משהו בי אומר לי שזה היעוד שלי.

יש לציין כי כרגע אני עובד ומפרנס משפחה ויש לי זמן ללמוד לרבנות במשך היום אך לא בישיבה.

אני גר כרגע בקרני שומרון- יש כמובן את הישיבת הסדר ואולי יש שם תוכנית להסמכת רבנים אך אני לא כל כך מבין בזה

אשמח לתשובה בנושא- גמר חתימה טובה

תשובה

ב"ה

שלום.

אמרו חכמים [" בדרך שאדם רוצה לילך בה מוליכים אותו"] דע לך שאם יש לך רצון ללמוד אז לא יהיה שום כוח שיעצור בעדך או תקנה או חוק או דרישה כזו או אחרת. מפני ש["הבא להיטהר מסייעין אותו"] וכל העיכובים הדמיוניים יוסרו מאליהם כך או אחרת .

והכל תלוי בטוהר כוונתך ויושר לבבך.
אל תירא ואל תיחת מכל מיני פורצדורה וניירת.
תתחיל ללמוד והשם יהיה בעזריך זכור מה אמר הנביא ישעיהו בפרק מג ["כי תעבור במים איתך אני, ובנהרות לא ישטפוך, כי תלך במו-אש לא תיכווה, ולהבה לא תבער בך."]

חזק וברוך אחי תתחיל עכשיו ללמוד .

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.