אני רבה עם בעלי

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 16/10/05 14:59 יג בתשרי התשסו

שאלה

אני ובעלי רבים.

לעיתים אנחנו רבים משך שבוע רצוף ולעיתים יש הפסקות ארוכות.

הבעיה היא אופי הריבים. זה נהיה ממש ארסי ולא נעים.

איך אפשר להפוך ריבים לדבר פחות מגעיל?

אנחנו בעיקר רבים על הילדים וסביב סוגיות שקשורות בחמים ואלו נושאים מאד רגישים ואמוציונליים.

תשובה

שלום וברכה
אני כואב יחד אתכם את כאבכם.
קשה לענות לשאלה כזו דרך אתר. כאן צריך ייעוץ של ממש, ואין משהו יותר חשוב מזה. הדבר העיקרי שאני מבקש לומר לכם הוא שתלכו לייעוץ זוגי, ותתקדמו שם לקראת חיים יותר מאושרים וטובים ביניכם, כי בדרך הזו בוודאי אתם מכאיבים האחד לשני, ולא יוצא מזה שום דבר טוב באמת.
מה עושים בנתיים ? בנתיים כעזרה ראשונה מקבלים על עצמנו לחשוב פעמיים לפני התפרצות, ולבחון האם הנושא בו מתווכחים הוא באמת נושא כל כך חשוב, או שבעצם הגעתם למצב שבו אתם רבים כדי לרבי וכדי להתפרץ. בדרך זו מעדיפים שלום פנימי וקשר עד שלומדים בייעוץ לטווח ארוך כיצד יש לנהוג האחד עם השני.

כל טוב ובהצלחה