אני נשוי ונכשלתי

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 19/05/02 12:48 ח בסיון התשסב

שאלה

כבר פניתי לרב בנושא הזה והרב נתן לי תשובה שעזרה לי (פחות או יותר)

אני משתדל להעביר ימים בלי זה ואני עדיין נופל וכבר אין לי כח להתמודד עם זה - פשוט בא לי לזרוק את הכל היהדות.

כתוב ששערי דמעה לא ננעלו - המון פעמים כבר בכיתי על המצב שלי הרוחני - אם בתפילה או סתם ככה - למה ה' לא עונה לי - הוא ענה למנשה שלדעתי היה "קצת" יותר ממני - מה איתי ?

אני רוצה רק דבר אחד בחיים - ואני מוכן לוותר על כל השאר - אני רוצה להיות קרוב לקב"ה - למה אני לא מצליח ?! למה?!!!

תבין הרב - אני גדלתי בבית שאף פעם לא היו בו מותרות - ועכשיו שאני נשוי גם קשה לי מבחינת הפרנסה - אבל זה לא איכפת לי - אני רק רוצה להיות קרוב !!

כתוב "ויחתר לו" מה אני כ"כ גרוע - אני יודע שעוון זרע לבטלה הוא עוון גדול מאוד - אבל אני לא מחלל שבת - וכתוב שהיא מכפרת - ואני לא באתי על אחת העריות מעולם - חוץ מאשתי - אז מה אני כבר לא נחשב ? אני משתדל לגמול חסד עם אנשים ולעסוק קצת בתורה - כפי יכולתי ולפי המצב בו אני נמצא,

אבל פשוט נמאס לי - כמה פעמים אפשר להתרוממם ולחטוף סטירה שמדביקה אותך לקרקע - לנקודת ההתחלה ? פשוט כך אני מרגיש.

לפעמים לחרדתי - אני מתחיל להבין את "אחר".

האמת - אני לא יודע למה אני כותב את זה לך - אני לא חושב שהרב יוכל לעזור לי לצאת באופן קבוע מזה - אולי אני כותב רק בשביל לפרוק, אנ כבר לא יודע....

אשתי אומרת - שזה בגלל שאני לא מסוגל לסלוח לעצמי אחרי שאני חוטא - ואז אני ממשיך עם היאוש - אז מה כן לסלוח או לא ? כי אם כן זה מוריד מחומרת החטא ואם לא אני רק מתייאש מיום ליום.

לא מזמן חזרתי מצו 8 חשבתי לתומי שעצם המצוות "לא תעמוד על דם רעך" ומצוות יישוב הארץ תעמדנה לי למשמרת - אבל שום דבר הרב - הכל ממשיך לאותם תהומות כאילו שום מצוה לא נעשתה - מה עם מצוה גוררת מצוה ?

אז מה לעשות הרב ? לא להתייאש ? אבח אני כבר מיואש והמצב הולך ומחמיר מיום ליום.

בתוך ליבי ישנה עוד נקודת אור אחת - בשנים שהתחזקתי הייתי במקום מסוים בארץ - ולדעתי המקום בקדושותו גרם לי להתחזק - לכן אני רוצה לחזור לשם וזו אולי תקוותי היחידה - כי למען האמת - כבר אין לי שום דבר להתלות בו

אותו מקום היה ועדיין היחיד שכאשר אני מגיע אליו אני מרגיש את היצר הטוב במלו כוחו ופתאום יצר הרע מתגמד - אז מה אומר הרב האם זה נכלל בגדר "הוי גולה למקום תורה?" או שהכל

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

אל תתיאש--אל תתיאש--אל תתיאש --אל תתיאש--אל תתיאש.

ניתן וצריך לטפח קדושה בתוך חיי נישואין. זה קשה אבל זה רצון ה' ולכן הוא עוזר ולכן זה אפשרי.
אתה יהודי!
זה המבחן שלך.
וזו גם היכולת שלך להצליח.
- זה אפשרי! -זה קשה אבל זה אפשרי

גם אתה יכול!!

אתה רק צריך להחליט שאתה מפסיק עם זה וזה ילך.

קח לך נסיון של יום אחד!!
יום אחד של קדושה.
טבילה.
תפילה בעקשנות.

אמור לפחות ברכה אחת בכל הכונה וכל הלב.
הכן אותה אפילו במשך שעה.

אבל אמור ברכה אחת כמו שצריך.
רק יום אחד.

אחר כך אפשר לדבר עוד.

אל תיפול ברוחך. אתה חייב להחזיק מעמד ברוחניות כמו שהיית לך ואולי יותר. אבל תתחיל מיום אחד.
אתה חייב להצליח.

אם תתחיל ביום אחד, תגיע בע"ה לאט לאט למה שהיית, ואולי תגיע ליותר. אבל אם תנסה ביום אחד להגיע למה שהיית - תשבר ותכשל.

תזכור שזה לא כמו לפני החתונה!!
זה הרבה יותר מורכב וקשה!!
אבל אפשר.

דע לך , הקב"ה אוהב אותך ומחכה שתעמוד בניסיון שהוא מנסה אותך.
אל תתיאש.

בהצלחה ,

עוזיאל