אני מתגייסת לצבא

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 05/08/02 00:41 כז באב התשסב

שאלה

ב"ה.

כבוד הרב, שלום.

ברצוני להגיב לתשובה ששלחת לי לפני חודשיים בערך בנושא- "למה בנות לא טובות לצבא".

אני חושבת שלא הבנת אותי נכון. טענת שמה שהצגתי הוא משחק של מילים. והשבת עם משחק מילים שאיבד כל קשר מהרעיון העיקרי...

גם אני לא חושבת שלהיות אמא זה להתענות ולהסגר עם 8זאטוטים בבית מחניק... חס ושלום. זו הנאה גדולה. אבל כשהופכים את זה לתפקיד עיקרי שסותר תפקידי ביניים אחרים, זה הופך לעינוי מבחינתי.

אותה בת שאלה אותך על המשא"ז. אתה כתגובה אמרת בין היתר, שלנשים יש תפקיד יותר טוב כמו להיות- אמא.

כאן זה הופך לעינוי. אותה בת יכולה להתנדב במשא"ז (מבלי שום קשר לכבוד שמעניק הנשק) ולשמש אמא לתפארת. מה סותר?

אני מכירה אמהות רבות ששירתו בצבא, הן עדיין "...נשיות, אמהיות, אמינות, יציבות, רכות, מאירות, בוטחות, חושבות על העתיד, חושבות על הבית, על הקן, על הבטחון של ילדיהם וחיות בהווה את העתיד..."

בתשובה שלך כתבת- "...מה זה העניין הזה להיות כמו גבר..." אתה באמת ובתמים מאמין שכל אחת מבנות ישראל (גם דתית וגם חילונית) שמשרתת בצבא\ מתנדבת במשא"ז עושה זאת על מנת להדמות לגבר?

חבל. אני אישית לפני גיוס, אני מתגייסת בעז"ה ליחידה קרבית ולא הייתי מטריחה את עצמי כדי להדמות לגבר... אני מתגייסת מסיבות הרבה יותר רציניות ועמוקות מ'להיות כמו גבר'.

אתה צודק בהחלט, גם אני לא חושבת שצריך להיות שיוויון בהכל בין המינים. יש תכונות ששיכות לאשה בלבד, ויש תכונות ששיכות לגבר בלבד.

הצבא, לא הורס תכונות אלו. לא חסרות בנות שיצאו מהצבא והקימו בית יהודי לתפארת.

תשובה

בס"ד

קראתי את תשובתך ואני מאוד מקווה שגם אחרי השירות הצבאי תחשבי כך. את כותבת כך לפני השירות הצבאי ואני עונה לך אחרי השירות הצבאי שלי. ולצערי אני יודע שהמציאות היא אחרת לגמרי.

את חושבת שתתגיסי לשירות קרבי ותצאי משם "אשה" לכל דבר וענין. ואני חושב שזו תמימות לחשוב שהמעשים שאנחנו עושים בחיים לא משפיעים על אישויותינו.

סלחי לי מאוד אם אומר לך שהרעיון הזה שהמעשים שנעשה לא ישפיעו על אישיותינו לא בא מהיהדות. ספגנו אותו מהגלות במשך אלף תשע מאות שנה. הרעיון הזה "בבסיסו" הוא לא רעיון יהודי.
הוא בא מהדת שביטלה את ערכם של המעשים ונתנה ערך רק לתיאוריות ולמחשבות.

אני מתנצל מראש על דברי שעלולים להשמע חריפים - קראי אותם מתוך אהבה. בלב פתוח. אין לי שום כוונה לפגוע ח"ו - רק לברר את המעשים שאנו עושים שיש להם משמעות בחיים.

כידוע לך הנוצרים מאמינים בתנ"ך שהוא אלוקי וכו' אבל לא מקימים שם מצווה ממצוותיו. למה? כנ"ל.

היהדות חושבת שכל מעשה חורט את עצמו בנפש. "צדקה" או "חיוך טוב" נשארים לנצח גם אחרי שהגוף נמצא מתחת למצבה. ולהפך - להפך.

מי שהולכת לקרבי. צריכה לדעת שבלי "רצח בעיניים" ו"נחישות" - לא מנצחים בשום קרב.

לפעמים צריך לראות את הלבן בעיניים של זה שיורים כדור או צרור כדורים בראשו. לראות את הלבן של המוח מתנפץ מול העינים שלך מהידים שלך. אחר כך צריך להמשיך להסתער ולירות ולהרוג ולהרוג ולהרוג.

קרבי זה אומר שלפעמים צריך לרסק בית שלם עם נשים וילדים. כן. כן. כן.
זו המלחמה האמתית בכל העולם בכל הזמנים. גם אם מנסים לא להרוג נשים וילדים. זה מה שעושים.
כואב?
מאוד!!
זה מה שעושים שצריך להלחם עם חיות אדם על מנת להציל החיים של ילדים שלנו.

אגב. גם להרוג גברים - זה להרוג אדם חי!!.

להיות קרבי!! זה לראות דם והרבה.
לראות הרוגים - הלואי רק שלהם.
לרדוף אויב עד חורמה.
לפעמים לשבור לו ידים ורגלים באמצעות הידים שלך.
להפוך אותו לנכה לכל החיים. לעיוור, לחרש, להלום קרב, למרוסק. לרסק את כוחו הצבאי ואישי והרוחני.

זה קרבי.

בשביל זה מתאמנים.

אם כל האימונים שלך זה רק בשביל ללבוש את המדים הכנפים ולהרגיש שעשיתי משהו למען עם ישראל. (סליחה על החשד) אם בשעת הקרב האמיתי את תגידי באיסטינסיות "זה לא בשבילי".

שיקרת את צהל!!

הוא השקיע בך עשרות אלפי שקלים באימונים בשביל שתהי לוחמת ובסוף בשעת המבחן.
בסוף בשעה שהיו צריכים את כישוריך - ברחת!.

צריך להשים יד על הלב ולומר:
האם אני מתגייסת כי לא יצטרכו אותי?
האם זה "סתם"?
האם זה בשבילי, לא בשביל עם ישראל?

מדברים כאן על חיים!!

אם את מתכוונת באמת להיות חיילת קרבית ולהלחם כמו שאמרתי קודם (ומאוד מאוד מאוד המעטתי בתיאור האמיתי של קרבות אמיתים) - את לא תהיי "אשה" לעולם.

אם את מתכוונת להלחם ולהרוג. את אולי תראי כמו אשה -אבל המראות הנוראיים הללו ילוו אותך לכל מקום ובכל זמן ולא תצליחי להעניך מה שאמא צריכה להעניק לילדיה - לעולם.
אהבה
חום
תמימות
אמון
יושר
רחמים
רגישות
חסד
נתינה
ועוד ועוד

לבד מזה דעי לך.
את יכולה לומר: אף על פי כן. - מוכנה לשלם את המחיר בשביל עם ישראל.

אבל את צריכה לדעת כי גיוס שלך לצבא גורם "נזק גדול" להרבה חיילים דתיים שסובלים. סובלים. סובלים מנוכחותם של בנות בחיילות קרבים.

את יכולה לומר - זו בעיה שלהם.
אבל מי שמסתכל על החיים בצורה כזו מה הוא עושה בצבא. את הולכת לקרבי בגלל הענין שלך??!!??

את אומרת לעצמך כי את הולכת לקרבי בשביל עם ישראל. ובכן החיילים הללו הלוחמים שיעשו את המלאכה האמיתית. אלה שכבר עושים אותה ואלה שבסוף יעשו אותה באמת - אלה סובלים סובלים סובלים מנוכחות חיילות בשדה. בקרבי.

לא רק דתיים סובלים מכך. את יודעת כמה מאות חיילים וקצינים נפלו עם בנות צעירות. (אולי אלפים) חלק הגיעו למשפט וחלק גדול פי מאה לא הגיע.
משר הביטחון בכבודו ובעצמו. דרך אלופי פיקודים ועד אחרון הקצינים.
לא כולם - נכון.
אבל מאות מאות חיילים וקצינים.

אני לא רוצה לומר - הם אשמים. אני לא בית משפט. אני רוצה שתחשבי על התופעה.

מי נפגע?
הבנות - נכון.
הקצינים - מגיע להם!!. (כן - לא - אולי)
צה"ל - נכון. אבל לא מגיע לו.
עם ישראל - מספיק הוא חטף.
למה?

לי זה לא יקרה!!!

שוב את יכולה לומר, להקשות ולהצהיר כל מיני הצהרות. אבל אני ישבתי עם הרבה הרבה חיילים קרבים בשיחות נפש. הייתי נוכח בישיבות רבות של ראשי ישיבות הסדר ושל ראשי הצבא מהדרגים גבוהים ביותר עד דרגי השטח וכולם כולם כאחד עונים ואומרים שהשירות של בנות ביחידות קרביות "מפריע" "מפריע" "מפריע" לבנים למלא את תפקידם.

אלה העובדות!!

את רוצה קבוע עובדות חדשות?

אולי הבנים אשמים בכך שהם לא מלאכים ולא צדיקים מספיק על מנת להתעלם מהבנות שנמצאות לידם.
אולי.

אבל אנחנו לא נמצאים ב"סדרת חינוך". אנחנו נמצאים במלחמה או בהכנה אליה!!!

במלחמה צריך לנצח את האויב ולא לנצח בויכוחים מי צודק ומי לא? איך הבנים צריכים לחשוב. ומה צריך לעבור להם בראש.

אלה עובדות!!!
אלה עובדות אמתיות.

זיכרי - אנחנו בעת מלחמה.
מאות הרוגים ופצועים ואלמנות ויתומים התווספו לנו בשנה האחרונה. בעיתות כאלה צריך לחזק את הצבא ולא להחליש אותו.

את צריכה לחזק את צה"ל.

איך מחזקים?

עיקר העיקרים הוא בחינוך!!
זה הדבר שיבנה את עם ישראל אם הוא יהיה טוב וזה הדבר שעלול ח"ו להפיל אותו אם לא יהיה טוב.

כאן את יכולה להפוך עולמות!!!

את יכולה לקחת מישהו שלא מאמין בעצמו, בעם ישראל, בזכותו על הארץ, בזכותינו להגן על עצמינו, בזכותינו לחיות חיים ערכיים.
את יכולה לקחת מישהו כזה ולהפוך אותו לחתיכת אנרגיה. לעוצמה. לבן אדם חזק.

את יכולה להשתמש ברצון שלך לתרום לעם ישראל בכיון שיתן תועלת.

אנא!!