אני מאמינה ב ה' אבל...

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 23/08/02 00:06 טו באלול התשסב

שאלה

בס"ד

אני בחורה דתיה בת 15 וחצי ולומדת באולפנה מעולה.השאלה שלי מתפצלת לכמה נושאים שונים שכולם מטרידים אותי בזמן האחרון.

1. אני מאמינה בק"בה ויודעת שדרך ה'- התורה והמצוות היא הדרך הנכונה, אבל באופן מעשי זה לא בא לידי ביטוי בצורה חד משמעית. כי כל הזמןאנילא מצליחה להקדיש ליחס שביני לבין ה'את מלוא צומת הלב בגלל שגרת החיים. איך אפשר לגרום לקיים את המצוות, ולעבוד את הק"בה מכל הלב?

2. אני רוצה להתפלל לה' בכונה אבל זה לא מצליח לי. הרגשתי רק כ-4 פעמים מאז שאני זוכרת את עצמי שהצלחתי להיות רק עם ה' ולהתפלל אליו בכונה. איך מצליחים להתפלל בכונה?

3. אני טיפוס שדי משקיע בלימודים.(השנה רוב הציונים שלי נעו בין 90 ל-100) לאחרונה התחלתי להרהר אם אני באמת צריכה להשקיע כל כך הרבה בלימודים.משני סיבות : אחת היא שיש לי תחושת פספוס בנוגע להווי החברתי. והשניה היא האם אני צריכה ללמוד טוב כך שאשיג מקצוע מכניס מבחינה כלכלית כדי שבעתיד כשאנשא לבעלי לא יהיה את עול הפרנסה והוא יוכל ללמוד תורה?

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

1)אני מאוד מעריך את הכנות והישרות שיש בך.
את כל הזמן מקדישה ליחסים שיש בינך ובין הקב"ה.
אבל את לא כל כך מודעת לעוצמת הקשר.
היום ברכת ברכת המזון?
זה קשר ישיר עם השם !!את מדברת איתו!!
לפני שאת שותה כוס מים את מדברת עם השם.ישיר.

אבל את צריכה לעשות את זה לא בפעולה של אוטומאט אלא טיפה לחשוב על המילים שאת מוציאה מהפה.
אם תעשי כך אז בהתחלה יהיה לך קצת קשה ולא תרגישי כלום,אבל אם תתרגלי לזה פעם ועוד פעם אז תרגישי עונג מיוחד!!איזה אושר פנימי שיקוננן בתוכך.
אז תרגישי ותחושי שאת שקדישה את כל כולך לקב"ה
הוא איתך ואת איתו!!!לנצח.

2)צריך לקחת קטע למשך שבוע ולהתרכז בו יותר משאר התפילה וכל שבוע לעבוד על קטע אחר.
וכשאני אומר לעבוד אני מתכוון לכך שצריך לפני התפילה ללמוד את הקטע הזה היטב -להבין אותו.
ואז בשעת התפילה לומר אותו בכוח עצום של ריכוז וכוונת הלב.

3)-עייני ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=12775
כעת את צריכה להשקיע בלימודים על מנת שתפתחי טוב יותר את האישיות שלך ,
לכל דבר יש את הזמן שלו וכשמגיע הזמן-מתמודדים ומנצחים.

חזקי ואמצי!!!!!!!

בברכה,

עוזיאל