אני מאוד מפחדת ממחבל

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 07/11/02 01:21 ב בכסלו התשסג

שאלה

שלום לכבוד הרב.

היום, הייתי בסניף בני עקיבא. ישבתי בחוץ עם חברה וכשנכנסנו בחזרה לסניף אמרו לנו שצריך להתפנות הביתה כי יש חדירת מחבל לעיר.

מהרגע הזה בעצם התחלתי נורא לפחד.

חברות שלי זרקו לאוויר את המשפטים (או שמא הקלישאות..)- והעיקר לא לפחד כלל, ה' שומר עלינו, לא צריך לפחד, רק לבטוח בה', וכו'..

אבל מה לעשות וכל הדרך הביתה פחדתי נורא. הסתכלתי כל שניה אחורה, אולי יש שם מחבל.. הסתכלתי לצדדים, אולי שם יש מחבל... העובדה שאני הולכת ברחוב אחד וברחוב אחר יש מחבל מאד הפחידה ומפחידה אותי.

בכל אופן, בדרך הביתה חשבתי על כל העניין של הפחד.. מצד אחד ברור לי שזה לגיטימי לגמרי לפחד. למה לא? זה דבר טבעי לגמרי.

מצד שני אנחנו צריכים להאמין בה' שהוא שומר עלינו בהשגחה פרטית, משגיח עלינו ושומר שלא יאונה לנו כל רע.

אז מה, הפחד מביע חוסר אמונה בה'?

בעצם, עד איפה וכמה מותר לנו לפחד??

במקרה שלי הפחד היה לגיטימי אבל "מיותר" הרי בין כה וכה אני הייתי צריכה ללכת הביתה באותה דרך. אז אולי להאמין באותו רגע יהיה הדבר הנכון.. פשוט לבטוח בה' שאני במצב נתון והוא משגיח ושומר עלי?! אבל הרי יש גם מצבים שהפחד וה"חוסר בטחון בה'" בעצם מונע מאתנו לעשות שטויות ומעשים טיפשיים. ידוע מה סופם של האנשים שאומרים- ".. ה' יעזור, ה' יעזור.."

אז, מה עושים?

מפחדים?

מאמינים?

מפחדים ומאמינים?!

בנתיים, אני מפחדת על האמונה...

תודה מראש

-הדס-

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

פחד זה דבר מאוד טבעי ומאוד אנושי.
את לא צריכה להרגיש רע עם זה שפחדת.
כי זה באמת מפחיד.

אבל הפחד ממחבל לא צריך לגרום לך ל "שיתוק ".
למרות הפחד יש להתגבר ולהמשיך קדימה,
לפעול את הפעולות שצריך לעשות.
לברוח,
לרוץ,
להתכופף,
להשתטח על הרצפה,
להתחבא,
להתקשר למשפחה או למשטרה,
לעזור לאדם שנמצא בקרבתך .

העיקר לא להכנס למצב של "הלם "
כי הלם משמעותו שיתוק ואי עשיה.

יש קשר בין רגש של פחד שהוא טבעי לבין הקריאה בשם השם.
כמו שטבעי לפחד כך זה טבעי לבקש מהשם שיעזור ויציל.
יש עדיות של אנשים שמכנים את עצמם "לא דתיים "וכשהם עמדו מול רגע האימה במלחמה או בתאונת דרכים שפתותיהם מלמלו תפילה-זה טבעי.
כן ,זה בסדר גמור להגיד "השם יעזור"

אנו חיים בדור של גאולה .ובדור כזה הכל יכול להיות.
לכן יש להתכונן מבחינה פסיכולוגית לכל ארוע .
ההכנה היא בעיקר בידיעה שכל העולם הוא גשר צר מאוד
ובקלי קלות אפשר ליפול
והעיקר ,
והעיקר,
לא לפחד כלל.

בברכה,

עוזיאל