אני לא מחזיקה מעמד-מיואשת

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 10/11/02 08:58 ה בכסלו התשסג

שאלה

כבוד הרב שלום

אני בחורה בת 24

אני מרגישה שהולך לי בחיים כמעט בכל דבר , בעבודה , בחיים , בלימודים .למעט עם בחורים

היו לי כ -3 קשרים ארוכים ( מעל ל חודש ) , תמיד הקשרים מתחילים מצוין , ומתקדמים בצורה מהירה , עד שמגיע שלב שבו הקשר "נתקע" פתאום אין על מה לדבר , ובדרך כלל זה מסתיים ע"י הבחור שטוען שהקשר לא עמוק מספיק, או שאני לא נפתחת מספיק ואני בן אדם סגור.

החברות שלי לא חושבות שאני בן אדם סגור ( לא עם בנות בכל אופן)

אני מתחילה להיכנס למערבולות של דיכאון. ההורים שלי טוענים שאני "רודפת אחרי הבחורים " ולכן הם בורחים ממני. בעקבות זה יש לי הרבה מריבות עם ההורים ואני נוטה להיכנס לדיכאון כשאני חוזרת הביתה לסופי שבוע.

אני כבר לא יודעת מה לעשות . האם זה באמת בעיה בהתנהגות שלי , שלמרות כל המאמצים אני מתנהגת לא נכון בקשרים , ואם כך , אז מה אוכל לעשות ? או שאולי זה הקלישאה הנפוצה של "עוד לא פגשת את הבחור המתאים" ?

הצעות לא חסרות לי ברוך ה , והתחלתי ללכת לזוג מטעם " בית הספר לידידות" - הדרכה ליצור קשר בצורה נכונה , ע"י זוג דתי, בהדרכת פסיכולוג

מה עוד אני יכולה לעשות ??

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

ראשית לא להכנס לדכאון.
את אומרת שהולך לך בכל.
בחיים ברוך השם,
בלמודים ברוך השם,
בעבודה ברוך השם,
הצעות לא חסרות ברוך השם,
הדרכה זוגית את מקבלת ברוך השם.

אז מה נשאר?

את צריכה להתפלל להשם חזק ומכל הלב!!!

התפילה תשא אותך לגבהים ,
התפילה תתן לך עוצמה,
התפילה תתן לך שמחה ותקווה,
התפילה תחזק לך את האמונה.

השם מחכה לתפילה שלך ,הוא מעכב לך את ה "בחורים "
ו "תוקע " לך את המפגשים.
את צריכה לשחרר מבחינה רוחנית את מה שתוקע.
ואת זה עושים בעזרת תפילה.

עוד נראה לי כי כדאי לך לגוון את הפגישות ,כשאת מגיעה לקטע של פגישה אולי משעממת יש לכם לצאת אולי לטיולון או מוזאון וכ"ו משהוא שניתן לדבר עליו ולא רק שאתם תדברו קר (רק) על עצמכם.

את לא צריכה להכנס לעימותים עם ההורים על הרקע הזה.
מטבע הדברים הם בשלהם,אך את בשלך.
בלי לחץ!!
קחי את הזמן שלך בקצב שלך ובעזרת השם תמצאי את המיועד לך במהרה.

בהצלחה,

עוזיאל