אני לא יודעת אם להתחתן איתו

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 26/08/02 23:13 יח באלול התשסב

שאלה

בס"ד

שלום רב!

אני בת 18 בכיתה יב' ואני יוצאת עם בחור כבר שנה, הוא ישיבת הסדר בשיעור א'.

אני חייבת לומר שהיה לנו קשה מאוד מבחינת שמירת נגיעה ונפלנו אבל ברוך ה' שנינו התבגרנו על זה והחלטנו שלא ניפגש במקומות שניהיה לבד.הקשר שלנו מאוד חזק וברור אנחנו בעז"ה ניתחתן עד ליפני כמה ימים לא היה בטוח עם ליפני שהוא התגייס לצבא או כשהוא יהיה בשיעור ד' ז"א אחרי הצבא אבל דיברנו וראינו שלנינו עדיף לטובטינו שנחקה שהוא יסיים את הצבא ואז ברור שנתחתן.כך אי יוכל לעשות שירות לאומי ולהתחיל ללמוד והוא יוכל לסיים את השירות הצבאיי שלו ואז שנינו נהיה יותר מוכנים מבחינת כספית זה א' (כי כמה שאומרים שזה לא בעייה אי אפשר להסתדר עם משפחה בלי פרנסה כשההורים לא יכולים לעזור מבחינת כספית...)

ואולי גם מבחינת אישית למרות שאני דיי מוכנה אני חושבת אבל הוא פחות ...

השאלה שלי היא האם מה שהחלטנו נכון לעשות או שיש להוג אחרת?

אני מבקשת אם תוכל לענות לי כמה שיותר מהר זה עניין שמטריד אותי יום ולילה

תודה מראש ושנה טובה

ש.

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

אם אתם חושבים שאתם מתאימים אז...
אז למה לחכות !!!
להתארס ,להתחתן,כמה שיותר מוקדם יותר טוב.

אם הכוונה שלכם היא טובה אתם רוצים להקים בית נאמן בישראל השם יסייע לכם בכל !
אל תדאגי יותר מידי הוא אוהב אותכם ,הוא יעזור לכם לעזור לעצמכם !כמוכם כמו כולם -מסתדרים יש סיעתא דישמיא.

אנא ראי
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=4170
וראי
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=4057

אם תחפשי באתר זה את המילה "גיל" או "נישואין" בודאי תמצאי עוד תשובות בענין.

לעצם השאלה אני עונה לך בעיקר מהנסיון שנצטבר אצלי כרב שמלווה זוגות רבים בהתלבטויות בחתונה ולצערי גם בבעיות ובגירושים.

היכרות ארוכה - אינה ערובה לנישואין מוצלחים - להפך. זה לא כל כך משנה מה הסיבה לכך - העיקר שזו עובדה!!

אז למה לחכות?

מזל טוב ,

עוזיאל