אני יכולה להעביר פעולות לבנים ?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 21/08/02 20:37 יג באלול התשסב

שאלה

שלום כבוד הרב!

בעז"ה בעוד חודשי'ים בערך אני נכנסת להדרכה ורציתי לדעת אם יש בעי'ה להעביר פעולות כשנמצא איתי מדריך שמעביר ביחד איתי? ונוסף לזה רציתי לדעת אם בכלל מותר לי להעביר פעולות לחניכים בנים? בברכה לתורה ועבודה

ליאת...

תשובה

ב"ה

ליאת שלום.

ראשית אני רוצה לאחל לך בהצלחה.

אני חושב שיש שיקולים רבים וטובים למי ששיבץ אותך להדרכה .

אני חושב שלא כדאי להדריך בנים .
יש עם זה המון בעיות הלכתיות ,אז למה לך להכנס לבעיות ?
תדריכי בנות.זה הדבר הטוב ביותר.
יש לחניכות דמות נשית להזדהות איתה !!!דמות לחיקוי
ויש לחניכים דמות גברית להזדהות איתו ולחקות אותו.

צריך לשאוף לחיים של לכתחילה ולא כל הזמן לחיות במצבי דיעבד ולהרגיש נקיפות מצפון.
לא חסר בנים שידריכו את הבנים.
(זה שהבנים "יפסידו " מדריכה כמו ליאת מהווה שיקול לא מכריע לגבי מכלול הבעיות )

בברכה,

עוזיאל