אני יוצא עם בחורה שאיננה דתיה

חדשות כיפה הרב שי פירון 06/03/02 13:52 כב באדר התשסב

שאלה

אני יוצא עם בחורה כבר שנה ושלושה חודשים, ומאז עד היום חל שינוי גדול באורח חייה, מתחיל בברכות ותהילים עד צניעות והשקפת עולם שונה, אך ישנה בעיה, הימלצתי לה ללכת להכל מיני הרצאות וכדו`, אך היא טוענת שזו ``שטיפת מוח`` והיא אומרת שזה לא מה שיקרב אותה ואפילו להפך.

היא רוצה הכל לדעת ממני שאני ילמד בישיבה ויעביר לה(אני לומד בישבת-הסדר) אך דבר זה מקשה עליי כי אני לא יודע הכל.

האמת שהיא לא שואלת שאלות קשות ועמוקות למיניהם אך היא רוצה להרגיש מה אדם דתי מרגיש, אני צריך עזרה בכדי לשנות אצלה את המנטאליות ולא להרפות כי ברגע שעוצרים נסוגים אחורה.

יש בעיה ששבת עדיין היא לא שומרת לא מתוך שהיא לא רוצה, אלא שהיא מתביישת מההורים שלה לכן היא אמרה לי שהיא רוצה לעשות את זה בהדרגתיות ולאט.

מה כבוד הרב חושב על קשר זה.

נ.ב: שוב אני אומר יש לה רצון גדול לחזור בתשובה, רק היא צריכה את הכלים ולי קשה מאוד לספק לה אותם.

תודה רבה...

תשובה

ב"ה

שלום!

אתה שואל שאלות אחרי שכבר הסתבת, עמוק, בתוך מערכת קשרים שמלכתחילה לא היה נכון להכנס אליה.
אתה שואל שאלה אבל לא נותן להבין אם יש לך כוחות לנתק את הקשר או לבחון או שמא אתה רקג שואל איך למזער את הבעיה אליה הגעת.

מצד שני, הקשר הזה גורם לך לבחון בצורה מעמיקה יותר איזה סוג של חיים אתה רוצה לבנות. הקשר הזה מעמיד אותך במבוכה לאור התחושה שאינך יודע די.
מדוע שלא תפגשו יחד אצל אחד הר"מים בישיבה בה אתה לומד או אם אחת הרבניות כדי ללמוד - יחד - את יסודות האמונה היהודית?
ואם אינך מוצא מי שיוכל לעזור לך בתוך הישיבה, תוכל ליצור עימי קשר ואפגש עם שניכם.

בברכה נאמנה,

שי