אני חילונית שבאה מבית מסורתי

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 26/06/02 13:40 טז בתמוז התשסב

שאלה

שלום, אני נערה חילונית בעיקרון שבאה מבית מסורתי. הרבה דברים ביהדות המסורתית מעוררים סימן שאלה ואבסורד, כלומר- מסורתי אחד ייסע בשבת אבל לא ידליק אור בחדרו ולא יכתוב, ומסורתי שני לא ייסע בשבת אך יכתוב וידליק אור.

זה לא הגיוני לי משום שהיהדות היא אותה יהדות, וכיצד אדם אחד יכול להחליט אילו מצוות נוח לו לקיים ואלו לא? אך זהו המצב ביהדות המסורתית וזה קצת מוזר, לא כן? אשמח לשמוע חוות דעת ממך. תודה, איילה.

תשובה

ב"ה

איילה ברכה ושלום.

אין כזה דבר חילוני,
אין כזה דבר דתי ,
אין כזה דבר חרדי .
אין כזה דבר מסורתי ,
אין כזה דבר חרד"לי ,(חרדי לאומי)
אין כזה חבקו"קי (חסיד ברסלב וקוק)

אנחנו יהודים גאים ביהדותנו. נקודה .

המילים הנ"ל לא מופיעות בתנ"ך,
וגם לא בתלמוד הבבלי ,
וגם לא ברמב"ם ובספרי הפוסקים.

אנחנו המצאנו את המילים האלו כדי....
כדי שיהיה לנו יותר קל לקטלג (כמעט כתבתי לקטרג ) אחד את השני.

ואת כל זה כתבתי כדי לומר לך שאני לא מבין את הפתיחה של השאלה שלך:
"את חילונית שבאה מבית מסורתי."

את יהודיה .
את משתייכת לעם ישראל.
ולעם שלנו יש חוקי חיים.
למשל:
יהודי לא רוצח ,לא גונב, לא נואף, מכבד אביו ואמו,
נח יום אחד בשבוע, לא משקר , לפני שהוא אוכל הוא נוטל ידיים, הוא לבוש אחרת מגוי,הוא מנסה להיות אדם טוב כלפי החברה ,לגמול חסד ולעזור לזקוקים וכו',
וכו' וכו' .

כדי להיות יהודי כזה צריך תנאי אחד!!!!
תנאי אחד ויחיד!!

להיות אמיתי.

או שהאדם לא מאמין בבורא עולם וחושב שהאדם בא מהקוף
והעולם "נברא" מהמפץ הקטן ואז החוקים לא מחייבים אותו והוא יכול לחיות כ"חופשי ומאושר"

או שהאדם מאמין בבורא העולם שנתן לנו חוקי חיים ,
שעל פיהם ורק על פיהם אנו חיים.

אני לא מכיר דרך שהיא האמצע.

את מאוד צודקת שזה אבסורד לחיות חיים כפולים:
להיות יהודי בבית הכנסת,
לחיות כמו אומות העולם ברחוב.

אגב, אברהם אבינו נקרא "עברי" משום שהוא לא חשש,
להיות שונה מבני דורו :
הוא בעבר אחד והם בעבר אחר,
אין באמצע.
ומי שחי ב"אמצע" ,חי באשליות ,

"אשליות אשליות רבות וכולם אינן מתממשות"
תחשבי על זה.

בברכה,

עוזיאל