אני חייבת מוזיקה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 03/07/07 23:01 יז בתמוז התשסז

שאלה

שלום, בעלי בצבא במשך השבוע ואני גרה לבד. מאוד מקשה עלי לא לשמוע מוזיקה כי אז מאוד שקט בבית וזה גורם לי להרגשה לא נעימה.. (אני אפילו ישנה עם מוזיקה כדי לא להרגיש בודדה..)

מה לעשות עכשיו ב3 השבועות שאסור לשמוע מוזיקה?! אני ממש אובדת עצות.. אני לא יודעת איך אני אסתדר בלי שהיה משהו ברקע..

ישנה איזה שהיא אפשרות להקל?

תודה!

תשובה

ב"ה

שלום.

את יכולה לשמוע שירה וואקאלית .

וכשאת מרגישה בדד וקשה לך אל תתעצלי להרים טלפון לחברה או למשפחה ולשוחח . ואם זה לא ניתן אז אולי תרכשי לך דיסקים של שיעורים מעניינים בכל מיני תחומים .
ואמרו חכמים בפרקי אבות ["קנה לך חבר" ]
לעת עתה כדאי לך שגם [הקנה] (עט הכתיבה) יהיה לך חבר ותשבי עם עצמך ותכתבי את אשר על ליבך ביומן או בספר זיכרונות. או תחברי שירים וכדומה כי גם על אז אמרו בפרקי אבות שה["קנה"] (העט) הוא חבר טוב של האדם.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.