אני חוזר בתשובה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 04/07/02 17:16 כד בתמוז התשסב

שאלה

בס"ד

אני אדם מסורתי, קראתי בספר של גלגולי נשמות שבמוות קליני נשמתו של האדם עולה לשמיים מתחבקת על ידי אור חזק ועצום שגורם אושר ואהבה

אח"כ הנשמה פוגשת אנשים קרובים שנפטרו ואז הנשמה עוברת במנהרה חשוכה שבקצה שלה יש אור, תוך כדי היא רואה את כל החיים שלה עוברים מולה במהירות ואז כשהנשמה חוזרת לגוף אותו אדם מספר על חוויתו.

כתוב הערה בתחולת הספר שיש להתייעץ עם רב אחרי כל התוודות,

כיוון שעזרת לי בעבר בהצלחה פניתי אילך שוב.

זה באמת קורה. קריאת הספר הכניסה בי תחושה שחייב כאן ועכשיו לחזור בתשובה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

מברך על ההחלטה.

כיון שעבר קצת זמן מכתיבת השאלה אני מעריך שאתה רואה שהדרך הזו היא לא קלה.

לא חיפשת דברים קלים!!!
חיפשת אמת!!
בעזרת ה' תמצא אותה.

כמה עצות לדרך.

מאוד כדאי לשלב את העליה בדרך עם לימוד תורה. אני לא יודע היכן אתה גר - אחרת הייתי ממליץ לך על רב באזור מגורך, אבל בהחלט כדאי לך ללמוד ולא להיות נזון מהתרוממות הרוח בלבד.

את העליה תעשה בשלבים - אל תעלה בבת אחת למעלות הצדיקים והחסידים.
מאוד כדאי לקרוא את ספרו של הרמח"ל "מסילת ישרים" שהוא מלמד על הדרך הנכונה ללכת בה בדרך ישירה ולא לקפוץ מדרגות.

אם אתה נשוי - תעשה את העליה יחד עם אשתך. לא בכפיה - לא בלחץ ח"ו - רק באהבה ובשלום ובשמחה. בדיבור ובהבנה.

והעיקר זכור.

במקום ש"בעלי תשובה עומדים - צדיקים גמורים אינם יכולים לעמוד".
מה זה אומר?
שיש משהו מיוחד בבעלי תשובה. איזה "ברק בעינים" שנמצא רק אצלהם ולא אצל צדיקים גמורים.

שאלו פעם את הרב קוק מה יעשה צדיק גמור? האם הוא צריך לחטוא?

ענה ואמר: חס ושלום. שיהיה "צדיק - בעל תשובה".

ללמדך שגם דתי מנוער יכול לחזור בתשובה. וגם בעל תשובה יכול ח"ו להיות "דתי" ואפילו "צדיק גמור" ה' ירחם.

לכן תזהר תמיד להשאר "בעל תשובה".
תמיד בעליה
תמיד בהרגשה שאתה עוד בדרך.
תמיד ברצון לעלות
ולהספיק
וללמוד
ולהוסיף דעת
ולהרגיש חסר.
תמיד להיות בענווה.
תמיד להיות בשמחה שזכית למצוא את הדרך הנכונה.

מקנה בך!!

-----

אם אתה רוצה לקרוא עוד על נשמות וכד'
ראה
http://www.zadik.co.il