אני חוזר בתשובה מבית די חילוני..

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 17/08/02 23:04 ט באלול התשסב

שאלה

שלום לכבוד הרב,

אני חוזר-בתשובה מבית די חילוני (עם כיוון קצת מסורתי - אמא שלי היתה דתיה), מאמין מגיל קטן ורוצה לחזור בתשובה כבר מגיל 6 או משהו כזה.

יש לי כמה שאלות שברצוני לשאול אותך, ברשותך...

1. כיוון שאיני יכול ללכת עם כיפה (א. אני רק בן 13 - להורי זה משנה ו-ב. אין אצלי במשפחה כ"כ "דרכי נועם" - די מנסיון...), רציתי לדעת האם אני יוצא כאשר אני מברך בהרהור (לא בתפילות - ברכות הנהנין, "אשר יצר" במהלך היום וברכות אחרונות)?

2. אבי מקדש בערב שבת ללא כיפה, בישיבה וללא הגבהת הגביע.. מן הסתם, אין כוונה כיוון שבשבילו זה רק בשביל "איחוד המשפחה" - האם אני יוצא? האם אני צריך / נוהג טוב אם אני "חוזר אחריו" בהרהור? וכשאחי הקטן (בן 7) "מקדש" - האם אני יוצא? הוא, לפחות, לא יודע על עניין הכוונה, ודי מאמין בהי"ת, בניגוד לאבי.

3. האם כאשר אני טועם מהיין של הקידוש בערב שבת בין נטילה ל"המוציא", כיוון שאיני יכול ללכת אח"כ, זה מהווה הפסק?

4. האם אפשר לברך את ברכת ההבדלה ללא סדר ההבדלה ולהתפלל ערבית לאחר מכן, כיוון שאין אצלנו שעון-שבת?

אני לא יודע האם זה משנה, אך אני אשכנזי.

תודה רבה על תשובותיך...

יהודי מאמין.

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

אני מאוד מעריך את אישיותך. אתה חי במציאות מאוד מורכבת .חזק ויאמץ ליבך, יישר כוחך.

1-כן.
2-העצה הטובה ביותר שאתה תחזור על מילותיו של אביך בשקט מילה במילה .אם לא הצלחתה כך או שלא ניתן אתה יוצא בברכותיו של אביך.
ובשום אופן לא בברכותיו של אח שקטן מגיל 13.

3- לא מהווה הפסק ויש אנשים שכך נוהגים תמיד.

4- לא הבנתי את השאלה.

אשמח לענות לך על שאלותיך .

חזק ואמץ !!!!

בברכה,

עוזיאל