אני ברפיון מללמוד נמאס לי

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 22/03/13 08:18 יא בניסן התשעג

שאלה

הרב אני לומד בישיבה תיכונית ונמאס לי פשוט נמאס לי ללמוד גמרא. אני מתבייש לכתוב את זה אבל זה האמת אני מרגיש שיש רפיון לא רק לי אלא בכל הכיתה אף אחד לא רוצה ללמוד .די נמאס לי מה אני יכול לעשות

תשובה

ב,ה

שלום.

אכתוב לך על עצמי מה גורם לי כרגע ללמוד תורה.

1)ראשית זה נורמאלי לחלוטין שמרגישים מעט רפיון שהרי אמרו חכמים במסכת ברכות דף לב שלימוד תורה זה אחד מארבעה דברים שצריך לחזק באופן תמידי ואם חכמים אמרו שצריך[לחזק] משמע שיש רפיון.

ולומדים זאת מפסוק ביהושוע [" רק חזק ואמץ מאד לשמר ולעשות ככל התורה."]

2)צריך חשק כדי ללמוד תורה .ראה מנוח שהיה איש צדיק תמים שהתורה מעידה עליו שהוא חי בדור שהיו בו המון פיתויים- [ג]זל -[ז]נות- [ע]בודה זרה (ראשי תבות [גז"ע])
ובכל זאת מעידה עליו התורה שהיה לו חשק לעבודת השם והוא לא נגרר אחרי הבלי העולם שלהם.

ראה, שהפסוק אומר נו[ח] אי[ש] צדי[ק] סופי תבות [חש"ק].

אתה צריך לייצר לעצמיך חשק פימי שבוער בתוכך וממריץ אותך לילמוד תורה.

ועל מנת לייצר [חשק פנימי] די אם תחשוב שמתחת כפות רגליך במרחק לעומק של 500 ק"מ יש [לבה רותחת בטמפרטורה של 6.000 מעלות ששואף ומעוניין להתפרץ החוצה כלפי מעלה.]

אתה יודע למה זה לא קורה כעת?

כי אתה לומד תורה ברגע זה ממש!!!
כדברי הנביא ירמיהו [כֹּה אָמַר ה' אִם לֹא בְרִיתִי יוֹמָם וָלָיְלָה חֻקּוֹת שָׁמַיִם וָאָרֶץ לֹא שָׂמְתִּי ]

אתה ,כן אתה, ברגע זה ממש מקיים את העולם .בזכותך הלבה הרותחת מתחת כפות רגלינו לא מתפרצת!!!

כשאני חושב את הדברים האלו לעצמי זה יוצר אצלי [חשק] ללמוד עוד תורה.

ומה איתך?

מה דעתךעל מה שכתבתי לך ?

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.