אני בא ממשפחה חילונית

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 03/06/02 12:30 כג בסיון התשסב

שאלה

שלום לכבוד הרב,

אני בא ממשפחה חילונית, קרוב מאוד לחזרה שלמה ומלאה בתשובה - אולי בגלל זה קרה לי מה שקרה (מאז ומתמיד הייתי מאמין מאוד), וכמה פעמים ביקשתי שהקב"ה יעזור לי בדברים מסויימים, שאכן קרו (אני משתדל לא לבקש יותר מדי). אמנם הדברים יכלו לקרות "סתם כך", אך מאוד מאוד ברור שזה מכוון מלמעלה.

רציתי לדעת - מה לעשות כדי להודות לה'?

תודה מראש.

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום,

התרגשתי מאוד לקרוא שאתה "בא ממשפחה חילונית" וקרוב מאוד לחזרה בתשובה שלמה ומלאה.
יישר כוחך!!!

אני יודע שזה קשה, קשה מאוד, אבל כשקשה לאדם סימן שהוא נמצא בעליה רוחנית.
בדיוק כמו נסיעה באופניים – כשקשה סימן שאתה בעליה. כשקל לך סימן שאתה בירידה, ואם אתה עומד במקום … תיזהר! אפשר ליפול!

עצם הקושי הוא ברכה גדולה מפני שכשקשה
מתמודדים,
מתחזקים,
לא בורחים.

דע לך כי אין דברים שקורים סתם כך. אין מקריות בעולם. הכל מכוון מלמעלה, והקול קורא מלמעלה!
שמע ישראל – תשמע, תקשיב.
"התשמע קולי רחוקי שלי באשר הינך"? וכשאדם שומע את הקול הפנימי הבוקע מתוך עצמו הוא מרגיש צורך להודות לה':
לשיר
לרקוד
לשמוח
לדבר עם ה' – להתפלל.
וכך עשה דוד המלך וכתב לנו ספר שירת תהילים "צמאה לך נפשי כמה לך בשרי בארץ ציה ועייף בלי מים כן בקודש חזיתיך לראות עוזך וכבודך"

בהצלחה!
עוזיאל