אני אוהבת אותו .נקודה.

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 22/11/02 13:45 יז בכסלו התשסג

שאלה

לרב שלום וברכה,

אני בת 17 ויש לי חבר ואני ממש אוהבת אותו.

השאלה שלי איך אני יכולה לדעת שזאת אהבת אמת? ז"א אהבת לחיי' נישואים? אני מרגישה שהוא האחד ואני רוצה להתחתן איתו ככה לפחות אני מרגישה עכשיו. איך אני יכולה לדעת שאני לא סתם "מבזבזת" את הזמן שלי? הרגשות שלי יכולים להשתנות?

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

אהבה אמיתית יכולה לבוא לידי ביטוי אך ורק אחרי החתונה!!!!!!!!

כי אהבה זה לא משיכה מינית,
כי אהבה זה לא תאווה,
כי אהבה זה חיבור של גוף ונשמה ליחידה אחת.

אלא מה ?
נראה לי כי את די נהנת מזה שיש לך חבר ויתכן שהוא כזה וכזה ...ויתכן שהוא מקדיש לך תשומי ואולי נותן לך מחמאות והוא ....קנה אותך ושבה את ליבך.

או שכן,
או שלא,
מה שבטוח אולי,
וגם זה מוטל בספק.

עצתי אלייך לנסות ולהמנע מקשר שכזה כי יש לקשר כזה הרבה חסרונות מייתרונות אז למה לך להכניס את עצמך לסיטואציות קשות?

תשקיעי את עצמך :
בלימודים,
בבגרויות,
בחברות,
בבניית האישיות שלך,
בתחביבים,
בחסד,
בעזרה להורים,

וכשיגיע הזמן לרקום את הקשר שיהפוך אותך לאמא אז ,
בודאי יהיו לך כלים לבחון ולדעת האם זה זה או שזה לא זה.

עייני גם ב:

https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=15422

בברכה,

עוזיאל