"אמר רבי חמא בר חנינא אין בן דוד בא עד שתכלה מלכות הזלה מישראל"

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 20/04/10 14:37 ו באייר התשע

שאלה

איך זה שיש לנו שלטון והרי כתוב בגמרא בסנהדרין צח

"אמר רבי חמא בר חנינא אין בן דוד בא עד שתכלה מלכות הזלה מישראל" ורש"י פירש שלא יהיה שום שלטנות לישראל אפילו שלטנות קלה ודלה?

תשובה

ב"ה

שלום.

עיין בפרושו של המהרש"א שם על הגמרא שמביא את פירוש רש"י אך כותב פירוש אחר וכך דבריו " מלכות הזלה [היא מלכות ארם שקראה הכתוב מלכות מזולזל ובזוי] כמ"ש קטן בגוים נתתיך בזוי אתה מאד וז"ש וכרת הזלזלים שהוא מלכות ארם המושלת בישראל במזמרות ר"ל בתפלה שעושין ישראל במזמורים של תהלים שנאמרו על הגלות"

ויהי רצון שנזכה לראות את בן דוד עין בעין ואז נשאל אותו למה התעכב האם כרש"י או כמהרש"א ?

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.