אמצעי מניעה לגבר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 21/04/11 22:15 יז בניסן התשעא

שאלה

שלום רב!

אני ואישתי אחרי לידה שניה ברןך השם, ורצינו לדעת אם יש אפשרות להשתמש באמצעי מניעה שהם לא גלולה כגון קונדום?

אם לא האם הרב יכול להמליץ אל משהו אחר (עדיף לא גלולה,בהתחשב בעובדה שאשתי מניקה).

בתודה מראש!

וחג שמח!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

דווקא הקודנום הוא הבעייתי ביותר מכל אמצעי המניעה. רצ"ב קישור לדיון מסודר בנושא
http://www.medethics.org.il/db/showQ.asp?ID=2672

מניעת הריון אצל שומרי הלכה אינו נושא פשוט כל כך. גם ההחלטה עצמה על המניעה צריכה בירור הלכתי מפני שיש בכך ביטול מצוות ´פרו ורבו´ וגם אמצעי המניעה מחייב בירור מפני שיש לכך השלכות שונות לעניין ´השחתת זרע´ אצל הגבר מצד אחד, ומצד שני באופן מעשי יש אמצעים שיוצרים קשיים בגלל ´כתמים´ אצל האישה.

זה נושא שצריך שילוב של יעוץ הלכתי ורפואי. אפשר לשלב ביניהם במידה מסוימת בעזרת ´מכון פועה´:
https://puah.org.il/

אפשר להעזר ברופאת נשים דתיה שמודעת לצרכים ההלכתיים של זוגות דתיים ובמקביל להתיעץ עם רב על עצם ההחלטה להכנס לתקופה של מניעת הריון.

בהצלחה