אמצעי מניעה- המשך

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 13/02/02 10:52 א באדר התשסב

שאלה

רציתי להמשיך את השאלה בקשר לאמצעי מניעה...

עד כמה שאני לא מבינה בזה, בגילי, אני יודעת שזוגות דתיים רבים כן מונעים הריון, באישורים של רבנים שונים.

דיברת על הסכנה שבמיעוט ילודה, אבל... ישנה גם הקיצוניות השניה, דבר שבולט במיוחד בציבור החרדי. נכון, יש משפחות עם 10 ילדים והם ב"ה מסתדרים נהדר ומאושרים, אבל יש נשים שחיות בסיוט של הריון-לידה-הנקה-הריון... אסור שחלילה נשים תהפוכנה ל"מכונת ילדים"- כל משפחה צריכה לשקול באופן מודע את הבאתו של כל ילד נוסף לעולם- האם יש להם מספיק כוח, זמן וכסף כדי לגדל את הילד כמו שצריך ולתת לו את כל צרכיו הפיזיים, רגשיים ורוחניים?

מה רע בלרצות 5-6 ילדים ולא 10, אם אני יודעת שכך אוכל להיות אם טובה יותר ולגדל ילדים "איכותיים" יותר?

מפחידה אותי המחשבה שאכנס להריון מיד אחרי החתונה, וכך עד גיל 40?! אני לא חושבת שזה צריך להיות כך.

תשובה

בס"ד

שלום

אף אחד לא חושב שצריך חס ושלום להכנס ל"סיוט של הריון-לידה-הנקה-הריון"
נכון הוא שאסור חלילה להפוך נשים ל"מכונת ילדים"

אבל המציאות האמתית היא משהו בינים, משהו שמח, משהו טוב. אלוקים ברא את האשה לטוב לה ולעולם. לא חס ושלום לעשות לה רע "לחיים ניתנה ולא לצער".

אולי הצגתי בתשובה הקודמת את נושא ה"ילד והכלב" בתיאור קצת צבעוני. אבל אני בטוח שהבנת את הכוונה.

צריך הרבה ילדים שמחים לאמא שמחה ובריאה.
חס ושלום לא אמא חולה, לא עצובה, לא חלשה.

אם הבנים שמחה - הללויה.