אמירת שלום לאישה

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 24/09/02 10:19 יח בתשרי התשסג

שאלה

לכבוד הרב , שלום חג שמח.

אני יודע שלפי ההלכה הפשוטה ( עד כמה שידוע לי זהו פסק של מר"ו הבית יוסף )שאסור לגבר לומר שלום לאישה.

רציתי רק לברר מס' נקודות.

א. האם רק המילה שלום היא בעייתית או שגם במה המצב יש איסור ?

ב. מה עושים שהאישה פנתה אליי בפניית שלום ?

ג. מה קורה ( ורובנו כך ) שבמסגרת היומיומית עובדים בסביבה חילונית ועד כמה שדעתי משגת אי אפשר ( וגם לא מכובד ) לפנות למשל לפקידה ולבקש ממנה בקשה כאילו היא רובוט כגון - אני צריך א,ב,ג, וזהו .

אלא צריך לפתוח בשאילת שלום ואז לגשת לעניין .

בברכה ותודה מראש.

תשובה

אופיר שלום,
אינני יודע היכן פסק ה"בית יוסף" שאסור לומר לאשה שלום.מותר גם מותר לומר שלום לאשה.מה שאסור הוא לשאול לשלומה,כגון "מה שלומך"?או לשאול את הבעל "מה שלום אשתך"?
הט"ז כתב שמותר לומר לבעל "אשתי שואלת לשום אשתך.
לפיכך אם כשכתבת "שאילת שלום" התכוונת ל"מה שלומך"-אסור.וכאמור לומר "שלום"-מותר.
בברכה וכל טוב,
שמואל זעפרני