אמירת ברכות

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 14/05/13 00:27 ה בסיון התשעג

שאלה

שלום רב כבוד הרב.

שאלתי אלייך היא: כאשר מברכים על האוכל, או כשאומרים את ברכות התפילין או כל ברכה שהיא במהלך חיינו, מהי רמת הקול שצריך לברך בה? ממה שאני רואה, אנשים מברכים לרוב בלחש ואני תוהה: הברכה הרי מופנה כלפי ה', ולה' אני הרי מניח, לא משנה אם אומרים את הברכה או לוחשים אותה, או שאפילו אם אומרים אותה בלב, שהרי ה' הוא כל יכול וקורא מחשבות, אז מה זה משנה אם קוראים הברכה בלב או בלחש?

תודה רבה!

תשובה

שלום!

אמירה חייבת להיות בשפתיים. הסיבה לכך היא שללב אין שום בעיה לזכות לגן עדן, הוא מחובר לנשמה הקדושה. אבל איך הגוף הגשמי העכור יזכה בתחיית המתים? רק בקיום המצוות בגוף אנו נותנים לו זכויות לכך (ע"פ הזוהר הקדוש, ועיין ב"עולת ראי"ה" פירוש למשנה באבות "לא מצאתי לגוף טוב משתיקה").

צריך לכתחילה לומר בקול שיכול לשמוע באוזניו, ובדיעבד יוצאים ידי חובה גם בברכה שנאמרה בלחש גדול, ובתנאי שהיה חיתוך הדברים בפה ולא רק בלב.

כל טוב!