אמונת חכמים

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 23/06/09 15:34 א בתמוז התשסט

שאלה

שלום כבוד הרב!יש עניין שמאוד מטריד אותי:

יש המון דברים שידועים לנו כאנשים דתיים כמו:שהכל לטובה,שהאדם יחליט החלטות ולא ה' מחליט בשבילו וה' יהיה בעזרו, וכד' אלה דברים שרבנים אמרו,ואני לא מוצאת להם בתורה סיפורים מהאבות שמכך זה נלמד או שה' אומר זאת,אז איך אפשר לדעת שחכמים הבינו נכון??תודה.

תשובה

שלום

יש ללמוד את הדברים בעיון.
לימוד שטחי הוא דבר נורא, הוא גורם לבלבול ולזלזול.

כל נושא שאת עוסקת בו, עייני בו ברצינות.
כל עוד שלא עיינת בו, הביאי בחשבון שאינך מבינה.

איני יכול לשרטט עכשיו את כל המקורות לכל מה שרבנים אומרים, אך ככלל אומר לך, חז"ל ותלמידי חכמים מביעים את דעתם מתוך התורה, מעומקה.

לא כל דבר כתוב בפירוש, אך הכל מונח בכיוון הכללי, בין השורות. עייני ותראי.

כל טוב