אמונה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 21/11/05 02:18 יט בחשון התשסו

שאלה

אני מצפה שיהיה לפחות רב אחד אמיץ,שיענה לי בכנות מלאה ומתוך עצמו(אני לא זקוק לידע מהמקורות,הם לא מסוגלים לענות ) על השאלה הבאה שבשלה התרחקתי מקיום מצוות

השאלה:איך אתם אנשים משכילים רגישים ופתוחים מסוגלים להאמיןבהשגחה אלוהית כאשר המציאות כולה מלמדת על העדרותו ממנה.אתם מתפללים 3 פעמים ביום"מלך עוזר מושיע ומגן"וכן "אב הרחמים" וכן "דרכו של הטוב להטיב ועוד האנשות טרומייות של האלוהים שהמקורות מלאות בהןבעוד שהמציאות מלאה ברוע אין סופי איך ניתן להתפלל בעת שבאותו זמן עובר במוחו של יהודי רחום תמונות הקרימטוריום והררי גופות אחינו באושביץ ובבירקנאו, מיליוני ילדים\שלדים הרעבים ללחם המתים באפריקה ובמדינות העולם השלישי.האם אתם לא עושים שקר בנפשכם ? איך אתם חיים בדיאלקטיקה כזו? האם אתם לא "מכריחים עצמכם להאמין בהשגחתו אפע"פ ששכלכם מתקשה לקבל סתירה קשה זו?אני יודע את מורכבות הנושא ואנא אל תתחמקו ממתן תשובות אף שבודאי יש מלא סיבות לעשות אני מבין שבשבילכם זולא עוד שאלה אך בשבילי זו שאלת החיים

תשובה

שלום וברכה
הבה נציב תמונת ראי:
אני מצפה שלפחות יהיה שואל אחד שיענה בכנות מלאה ומתוך עצמו – איך איש משכיל רגיש ופתוח מסוגל להתייחס לעולם ללא אלוקים ? איך אינו מגיע למסקנה השכלית, הרגשית, האמונית, החוייתית, הפנימית שיש אלוקים ושהוא נוכח. איך הוא מצפה כי מציאות אלוקית לא תכלול בתוכה רוע, ושאלוקים לא יאפשר לבני אדם להשתמש בצלם א-לוהים שבהם בבחירה החופשית שלהם, ולפעמים לעשות את העוולות הבלתי מוסריות היותר גדולות ? איך הוא מצפה כי א-לוהים יפתור את בעיות העוני באפריקה ולא יראה כי מוטלת עלינו שליחות זו, "והארץ נתן לבני אדם" ?
זו תשובת חיים בשבילי. אני מאמין באמונה שלמה בריבונו של עולם שצמצם עצמו והותיר חלק גדול מהעולם לבני אדם, והם צריכים בצלם אלוקים שבתוכם לפתור את בעיות העולם – "פרו ורבו ומלאו את הארץ וכבשוה. ורדו בדגת הים ובעוף השמיים...", ואל להם לצפות כי העניין הא-לוהי יפתור את בעיות העולם.

כל טוב