אמונה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 15/01/15 09:12 כד בטבת התשעה

שאלה

שלום יש. לי שאלה. בקשר. לאמונה שלי פעם. הייתי מאמינה שאלוקים קיים. מאוד הייתי. מאמינה בזה. ועם השנים. שניהיה לי רע ויתפללתי. והוא לא עזר לי. אז אני. פחות. מאמינה רציתי לדעת מה אתה חושב. על זה ?

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

את מאמינה באל שעושה לך טוב לפי איך שאת מבינה,

ואם הוא לא עושה את הטוב שאת מצפה אז הוא לא קיים,

אני מציע לך לתת לו לנהל את העולם כפי רצונו,

לא לתלות את האמונה בתמורה שאת מקבלת, זה לא מסחרה,

ובמבט נוסף, תוכלי להתבונן על החיים שלך ולראות שפע עצום של ברכה וטובה שקבלת מרבנו של עולם, אלא שלכל החלקים האלה כבר התרגלת, והם מקובלים כמובנים מאליהם ומתמוססים במערכת הצפיות שלך ממנו.

אגב, הורגת צפיות והתמקדות במה שיש היא ערובה טובה לזוגיות טובה,
אם אדם מנפח את עצמו בצפיות מבן זוגו - הוא לא יצליח לראות את הטוב והשפע וסתם יצבור תסכולים. וחבל!!

בברכה,

דני ארגמן