אמונה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 09/08/12 10:08 כא באב התשעב

שאלה

שלום רב,

אני בן 17, סיימתי שמיית השנה ושנה הבאה אני מתכנן ללעת לישיבה.

בזמן האחרון (בעיקר בשנה האחרונה) אני חש שכאילו אין לי אמונה. כלומר, אני מקיים מצוות, שומר על ההלעה, מתפלל במניין וכו וכו אבל זה כאילו שאני עושה את זה כי ככה חונכתי, כי ככה אני רגיל לעושת, לא כי אני רוצה ומבין. אני כאילו עושה את זה אינסטנגטיבית כי ככה עשיתי כל הזמן, אבל אין לי הבנה\מחשבה\הזדהות מאחורי זה. מקווה שהבנתם.

אחד הסיבות שלי ללכת שנה הבאה לישיבה זה כדי לבנות את האמונה שלי, את האמונה שאין לי. כשדיברתי עם הרמ שלי על שנה הבאה אמרתי לו שזה זה אחד מהדברים שאני רוצה שיהיה שנה הבאה, והוא אמר לי לא לחכות לשנה הבאה ולהתחיל כבר עכשיו.

נכון שעוד שבוע וחצי מתחילים ישיבה (אני הולך לישיבת נצרת עלית), אבל רציתי לשאול איזה ספרים באמונה מומלץ ללמוד, גם בישיבה. ניראלי שכדאי שהם יהיו ספרים די בסיסיים...

מקווה מאוד שהבנתם, כי אני חושב שלא הסברתי טוב בכלל...

תודה רבה

יוסי

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

אין אדם לומד אלא במקום שלבו חפץ,

תתחיל לקרא וללמוד ספרי אמונה, ומה שממוצא מסילות אל לבך זה מה שמתאים לך,

צנסה להתחיל בספרי ההלכה של הרב מלמד יש לו הקדמות קצרות לפני כל מקבץ הלכות,

בברכה,

דני ארגמן