אמונה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 15/08/11 21:18 טו באב התשעא

שאלה

שלום!

איך אני יודעת אם מה שאני עושה זה באמת הדבר שאני צריכה לעשות וזה הדבר הטוב..?לדוגמה,איך אני יודעת שלהדריך שבט מסויי'ם בבני עקיבא זה הדבר הטוב שהקב"ה רוצה ממני ולא להדריך שבט אחר..?תודה רבה!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

בחיים שלנו מתחברים כל הזמן גורל ויעוד.

יש דברים שלא בשליטתנו (=גורל) ויש דברים שאנחנו יכולים לכוון (=יעוד).
רצון ד' מביא אותנו למקומות שונים בלי בחירה שלנו. עם כך עלינו להשלים.
בתוך המקומות הללו יש לנו לעיתים אפשרות לבחור. כאן עלינו להשתדל עד כמה שאפשר שהשיקולים שלנו יהיו 'לשם שמים': במקרה של הדרכה - לא נבקש את השבט שיהיה לנו קל ונוח איתו אלא את השבט שביכולתנו לתרום הכי הרבה לשיפורו.

כך בכל נושא: שרות לאומי צבא וכד' עלינו לדעת מה אנחנו מסוגלים (אסור לקחת דברים שמעבר לכוחות וליכולות שלנו) ומתוך כך לבחור את מה שיביא הכי הרבה ברכה לעם ולעולם. בכך נדע שאנחנו פוסעים בדרך שהיא לשם שמים ומקיימים את רצון ד' מאתנו.