אמונה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 23/03/10 19:00 ח בניסן התשע

שאלה

1. למה ה' ברא את העולם? היה חסר לו משהו?

2איך אפשר לדעת שהדת שלנו היא האמיתית? הרי לא ההינו במעמד הר סיני .

3.למה יש אנשים שנולדים עם מומים לכל החיים? על מה הם נענשים?

4. איך אפשר להסביר לאדם שלא מאמין מה היא אמונה?

תשובה

בס"ד
שלום רב,
על כל שאלה שלך אפשר וצריך לכתוב לפחות ספר - לכן המעט שאומר בכל נושא הוא חלקי ומעט מכל מה שאפשר וצריך לומר.
1. בין כל המידות של ד' יש לו את מידת החסד. אבל כדי לפעול בחסד, כדי להיטיב, צריך שיהיו כאלה שהם לא שלמים וצריכים לקבל את החסדים. לשם כך ברא ד' את העולם. העולם שלנו הוא מציאות חסרה שמקבלת את השלמתה מהשפע האלוקי.
2. יש הרבה הוכחות. אחת שמתאימה ביותר להיום היא
הנס הגדול של תחית עם ישראל בארצו. אין בכל ההיסטוריה האנושית שום דוגמא לעם שגורש מארצו ולאחר אלפי שנים של גלות ופיזור, שב לארצו, הקים עליה מדינה והחיה בה מחדש שפה עתיקה שלא דברו בה.
זה קרה רק לעם ישראל בארץ ישראל ובשפה העברית – שפת התורה והתפילה.
גם על הנס הזה מעידה התורה מראש ומעידים נביאי ישראל.
במקום אחר הארכתי בנושא: https://www.kipa.co.il/admin/ask_new/a.asp?mesh=5/14/2010 1:33:00 PM