אמונה וצניעות - פנימיות וחיצוניות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 05/03/02 03:40 כא באדר התשסב

שאלה

ברצוני לשאול שאלה שמטרידה אותי כבר המון זמן:

תמיד אומרים לי שאמונה זה בא מבפנים, אני מתכוונת לתפילה ואמונה בה'.

אז למה שמגיעים לנושא של צניעות אומרים שחיצוניות מהווה חלק חשוב באמונה??

תמיד אומרים לי שאסור ללכת עם מיכנסיים ושמותר רק שרוולים עד המרפק...

אז מה הקטע של הפנימיות??

אני יודעת שאני מאמינה ושאנשים שאני מכירה גם יודעים את זה אז מה איכפת לי מה אנשים שעוברים ברחוב חושבים עלי??

תשובה

בס"ד

האמת היא שאלוקים ברא את הכל, גם את הפנימיות וגם את החיצוניות. את התוכן ואת הכלי.
בדרך כלל אנחנו נוטים להתיחס לכלי יותר מאשר לתוכן ולכן אומרים לנו "אל תסתכל בקנקן אלא במה שיש בו". שים לב לא להתיחס רק לחיצוניות!!.

בגן עדן קודם חטא אדם הראשון הסתכל האדם גם על החיצוניות. עד כדי כך שאלוקים יצר את חוה יפה מכל.
החיצוניות לא היתה צריכה להטות את לבבו ליצריות כל הזמן. העולם הפנימי היה כל כך חזק שזה לא היה אמור להפריע.

אבל זה הפריע. וראי את סמיכות הפסוקים בתחילת סיפור החטא. שימי לב לשימוש המחוכם במלים:
"וַיִּהְיוּ שְׁנֵיהֶם עֲרוּמִּים הָאָדָם וְאִשְׁתּוֹ וְלֹא יִתְבּשָׁשׁוּ: וְהַנָּחָשׁ הָיָה עָרוּם מִכֹּל חַיַּת הַשָּׂדֶה אֲשֶׁר עָשָׂה ה' וכו"

חכמינו אמרו שהעירום לא היה אסור אבל הוא זה שעורר את החטא. ולכן אחד המסקנות של החטא הזה היו להתחיל להתלבש.

מסקנה. ודאי הוא שהעיקר הוא הפנימיות. אבל המעשה הוא חשוב מאין כמוהו. שילוב נכון של שניהם יביא תוצאה נכונה.

זוהי היהדות!!