אמונה וזיווג

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 09/03/10 08:06 כג באדר התשע

שאלה

אני התחלתי לומר לפני כמה זמן ִ ארבעים יום םפרקי שירהנשברתי איך לא נשברים?

ויש לי שאלה דיברתי עם בת דודה שלי החרדייה על אמונה וז והגענו לנושא של ילד שחוזר בשאלה הויא אמרה שהיא תעדיף לזרוק תילד מהבית כדי שהשאר לא יתקללקלו ושהדרך החרדית היא הנכונה לפי התורה ולפי מה שה רוצה וכמו שאברהם איבנו זרק את ישמעאל בגלל שהוא ה שלדבריה חזר בשאלה אז צריך לעשות ככה מה דעתכם מה ההקשפה הרבנית בעניין זה אמרתי לה שזה לא יפה וזה כי לדעתי ככה הילד לא ירצה לחזור לדת וזה כי אם יקבלו אותו יש סיכויגדול יותר שהוא יחזור לדת אשמח אם תענו

תשובה

בס"ד
שלום רב,
1. כל אחד צריך לקחת על עצמו דברים שהוא מסוגל לשאת.
השאלה הנכונה אינה: "איך לא נשברים".
השאלה הנכונה היא: "מה נקח על עצמנו"?
התשובה היא: מראש נקח על עצמנו רק דברים שאנחנו יכולים לעמוד בהם! כגון 5 פרקי תהילים בכל יום וכד' אבל לא יותר מדי.

2. גם אברהם לא התכוון לזרוק את ישמעאל מהבית. הוא עשה זאת כי ד' צווה במפורש. מכאן שלא זורקים מהבית אף ילד.
עובדה שיצחק שמר את עשיו בבית וגילה כלפיו אהבה רבה - מפני שהוא האמין שרק בדרך כזאת אפשר יהיה לקרב מחדש את הבן שהתרחק.

זו גם הדרך הנכונה עבור בנים שהתרחקו - לקרב אותם מחדש בהרבה אהבה.
חובתנו רק לדרוש מהם לכבד את הבית ולא לעשות עבירות בתוך הבית - לא לחלל שבת ולא לפגוע בשמירת המצוות של בני הבית.