אמונה בצדיקים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 22/08/05 22:14 יז באב התשסה

שאלה

איך זה שרבנים אמרו בוודאות לאנשים שלא תיהיה התנתקות אך בעצם היא לא וזה גורם לפיקפוק בהם מה עושים?

תשובה

בס"ד

הרבנים לא הבטיחו רק חיזקו את האמונה וזה תפקידם. עם כל זה השאלה שלך היא שאלה מאוד קשה. באמת היינו בטוחים שהקב"ה יעשה לנו נס. כל כך הרבה התפללנו. כל כך הרבה חיכנו. כל כך הרבה אנשים הקריבו כדי שזה יהיה. כל כך הרבה פעמים קראנו ובכינו והתחננו את ספר התהילים. ולמה לא בא הנס?

לא יודעים!

הצפיה הזאת גרמה לנו לחשוב שהרב הבטיח ולא כן. הוא התפלל כמונו בבטחון שלם. כך צריך להתפלל. כך צריך להיות. כי אנחנו יודעים את רצון ה’ כפי שהוא מופיע בכל הנבוואת של הקב"ה בכל אחד מהנביאים.

עם זאת הרב אמר כמה וכמה פעמים שהגירוש הנורא הזה יכול בהחלט לקרוא. קראי בבקשה
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=69629
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=69834

למה זה קרה?
אני לא יודע. ובודאי שיש לי הרבה מחשבות על כך, כמו לכל אחד. אבל אני חושב שזה מוקדם מאוד לדעת למה זה קרה. בודאי שאנחנו עושים חשבון נפש פרטי וכללי. אבל אני חושב שמי שבאמת צריך לעשות חשבון נפש הם אלה שלא הלכו עם הכתום. ואם יש לנו חשבון נפש - זה למה כולם לא היו כתומים?

אנחנו עדיין מתכוונים לנס בכל רגע ורגע ומחכים לישועתו.

ה’ עמכם!