אמונה בדת

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 17/04/16 00:08 ט בניסן התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב.אני בן אדם דתי משנולדתי. תמיד הייתי בחינוך דתי ובזמן האחרון פתאום נהיו לי המון המון ספקות בנושא הדת ואני מתחיל לחשוב אם יש בכלל דבר כזה ה' ואם אין דבר כזה ה' פעם הייתי מאמין מאוד ואני רוצה לחזור לתקופה הזו אבל קשה לי מאוד הדבר הכי קשה לי בדת זה הספקות שעולות לי בראש מה אני יכול לעשות בשביל להתחזק

תשובה

שלום
ראשית, סליחה על עיכוב התשובה.
לעצם העניין - נראה שכמו אצל רבים אחרים, הגעת לשלב שבו אתה צריך לעלות מדרגה. כלומר, להעמיק באמונתך.
אני ממליץ, אם אפשר, למצוא מישהו - הורה/רב/מדריך מסביבתך הקרובה שאפשר ללמוד אתו.
לחילופין, ישנם ספרים בנושא שכתובים בשפה בהירה ומסייעים להתמודד עם הנושא שהעלית, כמו למשל 'שאל נא' של הרב אבינר.
דבר נוסף, כדאי לקרוא התייחסויות לשאלות שכאלו, כמו כאן במאגר השו"ת (חיפוש לפי המילה 'ספקות') ובאתר חברים מקשיבים - http://www.makshivim.org.il/