אמונה אחרי ארוע משמעותי בחיי

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 09/12/09 19:18 כב בכסלו התשע

שאלה

שלום כבוד הרב!

לפני כשנתיים נפטר לי בן דוד בתאונת דרכים ועולה לי השאלה:

איך אני יכולה להאמין בקב"ה שלקח מהחיים שלי דבר שכל כך יקר לי?

מקווה לתשובה מהירה...

אורנית..

תשובה

בס"ד
שלום רב,
אני מבין היטב את הכאב שלך על האובדן הקשה, ארוע כזה מסוגל להחשיך את החיים ולמנוע כל קרן אור.
אבל מפני שאת כותבת שהדבר קרה לפני שנתיים אני מרשה לעצמי לעודד ולעורר אותך מפני שעל פי הדין אסור להתאבל יותר מדי.

הנחמה הנפלאה שיש לנו - בידיעה שהמוות אינו כליון. אמנם הקב"ה לקח ממך את היקר לך, אבל הוא, בן הדוד, נמצא במקום הכי מתאים, שהקב"ה בחר עבורו.

תארי לעצמך שבן הדוד היה לומד ומתקדם, בשלב מסויים היה מתברר שדווקא בחו"ל, במקום רחוק מאוד, הוא יכול להגיע להשגים מעולים בתחום שבו הוא מומחה.
האם היית אומרת לו "אל תסע, תשאר כאן, אתה יקר לי ותחסר לי מאוד..." או שהיית מתגברת ומבינה שאם זה מה שטוב לו ויביא אותו להשגים גדולים מאוד את מוכנה לוותר בשבילו...

מכל מקום אני בטוח שבן הדוד שלך, שנמצא אי שם בשמים, מאוד מעוניין שלא תשקעי בעצבות מדכאת.
דווקא מתוך שמירת הזכרון שלו, תביאי את עצמך לחיים של עשיה, שמחה, בניין וצמיחה.