אמא

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 24/04/11 12:57 כ בניסן התשעא

שאלה

בס"ד

תודה רבה על התשובה.

שכחתי רק לציין במכתב הקודם שאני הלכתי ליועצת וגם היא דברה עם אמא שלי וזה עזר לזמן קצר.

בנוסף ידוע לי שבילדות של אמא שלי היו לה בעיות עם ההורים רק מבחינה דתית כי הם היו דתיים והם כפו עליה את הדת והיא "מרדה" בהם ולכן היא גם כועסת כשאני רוצה להתחזק אבל היא לא מבינה שהיא עושה בידיוק מה שההורים שלה עשו.

אשמח לתשובה, חג שמח.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

הדברים שלך כאן רק מחזקים את התאור שהצעתי בתשובה הקודמת בנושא
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=242013

שיחה אחת עם היועצת ודאי תעזור לזמן קצר בלבד. כדי לחולל שינוי צריך ליצור תהליך!
הבעיה שאת מתארת היא גדולה מדי לפתרון חד פעמי של שיחה עם מישהו. צריך סדרה של מפגשים מקצועיים, ואז בדרך הדרגתית וממושכת אמא שלך לאט לאט תבין את עצמה, את חויות הילדות שמשפיעות עליה ואת הקשיים שהיא גורמת - למרות שודאי אין לה כוונות רעות. בהדרגה אמא שלך תוכל להשתנות.

כפי שציינתי את צריכה לחשוב כיצד להביא את אמא שלך לתהליך כזה. אני הצעתי שהדבר יבוא מתוך טיפול שיתחיל בך - ממך תהיה פניה לאמא שלך להשתתף בשיחות כדי לסייע לך, בסופו של דבר מתוך הרבה פגישות משותפות תתברר התמונה האמתית גם לאמא שלך.

אם יועצת בית הספר היתה מוכנה להזמין את אמא שלך למספר פגישות אפשר היה לעשות תהליך כזה גם בעזרת היועצת.

שורה אחרונה: השינוי אצל אמא שלך לא יבוא מפעולה חד פעמית אלא מתוך תהליך מקצועי ממושך. את צריכה לחשוב כיצד להביא את אמא שלך להשתתף בתהליך כזה.

אני הצעתי אפשרות שהדבר יעשה מתוך טיפול שמתחיל בך ואמא שלך מצטרפת אליו בהמשך.