אמא לא תומכת בשמירת הנגיעה שלי

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 29/06/09 00:07 ז בתמוז התשסט

שאלה

אני שומרת נגיעה אך בביתי בבית סיפרי ואפילו בבני עקיבא שבמשק לא שומרים נגיעה.. היה קשה להם להתרגל לא לגעת אך בבית הספר ובכיתה כבר יודעים שאני שומרת נגיעה. אך בביתי אף אחד לא יודע כי לא חשבתי שנחוץ לידע אותם על דברים כאלה ולאט לאט הבנתי שאם אני לא יספר הם ימשיכו לשים אותי ליד בנים להושיב אותי באוטו ליד נערים ואפילו יבקשו ממני לתת נשיקה (על הלחי) לחבר של אבא שבא לבקר.. לבסוף סיפרתי להם והם צחקו עלי ולא שמו על זה אחרי כמה זמן רק אחי כיבדו את זה ועזרו לי.. מה לעשות שאימי ממשיכה לצחוק??..

תשובה

שלום

חזקי ואמצי בשמירת הצניעות. יישר כחך.

אני מציע שתזמיני את אמא לצאת איתך לטיול קצר או לקפה, ותאמרי לה שיש נושא אישי חשוב שאת רוצה לשתף אותה בו, והנושא חשוב ומצריך יציאה החוצה מהבית ומהסביבה.
בפגישה שתפי אותה בצורך שלך לקבל ממנה תמיכה בהחלטתך לשמור נגיעה, שתפי אותה בכך שחשוב לך שההורים יקבלו אותך, ויתמכו בך, גם אם הם לא מסכימים איתך.

באם אמא ממשיכה לצחוק עליך הראי לה את ההתכתבות הזו ובקשי ממנה להפסיק, ואם היא ממשיכה התעלמי ממנה בגבורה.

בהצלחה